Waarde Adyen vandaag met bijna 7% gestegen

De opmars van betalingsverwerker Adyen lijkt niet te stoppen momenteel. De waarde van het Amsterdamse bedrijf is weer gestegen vandaag. Was een aandeel gisteren om half 3 nog 686 euro waard, precies 24 uur later is dit opgelopen naar 723,10 euro. Het betekent een stijging van 6,7 procent binnen dag.

De oorzaak van de explosieve stijging lijkt de bekendmaking te zijn dat Adyen genoteerd zal worden op de AMX. Dit is de beurs onder de AEX voor middelgrote bedrijven. Deze kan worden gezien als de Eerste Divisie van de Nederlandse economie. Sinds de gang naar de beurs is Adyen al mateloos populair. Sinds de entree in juni zijn de aandelen drie keer zoveel waard geworden. Het bedrijf dat de betalingen regelt voor onder andere Netfilx, Facebook en Spotify is daardoor nu 21,3 miljard euro waard op de beurs.

De waarde van het aandelenpakket van de oprichter Pieter van der Does (foto) komt daardoor op bijna een miljard. Dat terwijl nog een beperkt gedeelte van de aandelen is vrijgegeven door Adyen. Verschillende analisten zijn al zeer positief over de groeipotentie van de betalingsverwerker. Zo maakte enkele weken geleden de financiële dienstverlener JPMorgan bekend dat haar koersdoel – een gecalculeerde voorspelling over de koers – van het bedrijf had verhoogd naar 700 euro. Vandaag is de voorspelling over Adyen dus waarheid geworden.

Afbeelding: Web Summit (CC BY 2.0) via Flickr

Rayen Rudrasingh

Advertentie