Dit was DGP deze week: week 36

Elke week zetten wij het belangrijkste nieuws en onze best gelezen artikelen op een rijtje in ‘Dit was DGP deze week’. Onder andere in de selectie van week 36: miljoenen aan ING-misstanden, bitcoin en crypto’s dalen met dubbele cijfers en de handelsoorlog tussen de VS en China laait weer op.

Belasting Dienst

150 euro extra energiebelasting in 2019

Rayen Rudrasingh

De overheid vangt volgend jaar nog meer belasting van huiseigenaren voor energie. Gemiddeld ontvangt het rijk dit jaar 614 euro van mensen met vastgoed in bezit. Voor 2019 berekent Vereniging Eigen Huis (VEH) dat dit flink gaat toenemen. Volgens de vereniging betekent dit dat het gemiddelde huishouden volgend jaar 766 euro kwijt is aan de schatkist als het gaat om energie. Lees verder…

 

Trump Xi Jinping

Handelsoorlog Amerika en China laait verder op

Rayen Rudrasingh

De Amerikaanse president is van plan nieuwe heffingen in te voeren voor Chinese producten. Eerdere heffingen raakten 50 miljard dollar aan goederen uit het Aziatische land. De nieuwe maatregelen hebben effect op maar liefst 200 miljard dollar aan goederen. De Chinezen hebben vandaag duidelijk gemaakt dat ze wederom zullen terugslaan mocht het zover komen. Dat meldde een woordvoerder van het ministerie van Handel vandaag tijdens een persconferentie. Lees verder…

 

werkachterstanden ING

‘Werkachterstanden ING bedreigen bedrijfsvoering’

Frank Meijer

Nog meer ellende voor ING, nu blijkt dat de bank enorme achterstanden heeft op het werkprogramma. Door deze achterstanden komt hun eigen bedrijfsvoering in gevaar. ING heeft niet alleen problemen met de witwasaffaire, maar ook met bijvoorbeeld het IT-systeem. Dit melden onze collega’s van het FD. Lees verder…

 

koers bitcoin

Bitcoin en crypto’s crashen met dubbele cijfers

Bitcoin Magazine

Bitcoin en andere cryptovaluta’s daalden twee maal scherp in minder dan 24 uur. Het deed een laagste punt aan in negen maanden tijd. Ook ethereum (ETH), bitcoin cash (BCH) en ripple (XRP) verloren allen met dubbele cijfers. Lees verder…

 

Ing Bank

OM-rapport onthult honderden miljoenen aan ING-misstanden

Rayen Rudrasingh

Er is naar buiten gekomen welke dubieuze klanten wegkwamen met witwaspraktijken bij de ING. Eerder bleek al dat steekpenningen ongestraft konden worden overgemaakt naar de dochter van de voormalig Oezbeekse president. Nu blijken uit Onderzoek Houston van het Openbaar Ministerie (OM) nog meer verdachte witwaspraktijken die zijn toegelaten door de bank. Onder andere een bedrijf dat gevestigd is op Curaçao kon voor een flink bedrag buit maken door de nalatigheid van de ING. Lees verder…

Hoofdredactie

Stukken van de redactie die niet kunnen worden toegeschreven aan één iemand.