Dit was DGP deze week: week 35

Elke week zetten wij het belangrijkste nieuws en onze best gelezen artikelen op een rijtje in ‘Dit was DGP deze week’. Onder andere in de selectie van week 35: Ronaldo neemt een kwart van budget Juventus in beslag, hoeveel heeft kwalificatie voor de Champions League Ajax opgeleverd en is de ‘bitcoinhype’ over?

FLickr / Daniel

Ajax incasseert 35 miljoen euro door kwalificatie Champions League

Rayen Rudrasingh

Ajax is gisterenavond in Kiev overeind gebleven tegen het plaatselijke Dynamo en sleept daarmee naast een ticket voor de Champions League ook een hoop geld binnen. De penningmeester in de Johan Cruijff Arena zal met een grote glimlach naar bed zijn gegaan vannacht. Lees verder…

 

Max Verstappen Podium

Hoeveel euro’s rijdt Max Verstappen bij elkaar?

Rayen Rudrasingh

Elon heeft niet bepaald z’n maand, dat moge duidelijk zijn. Waar de geruchtenstroom de afgelopen weken overuren draaide over de op handen zijnde beurs-exit van Tesla en het ook nog eens ging over zijn vermeende drugsgebruik, blijkt daar nu definitief een einde aan te komen; Tesla zal een publiek genoteerd bedrijf blijven, lezen we in een persverklaring van Tesla. De soap is compleet. Lees verder…

 

Flickr/Ben Sutherland

Hoeveel geld komt er binnen bij Feyenoord?

Rayen Rudrasingh

In augustus komt zoals gewoonlijk de Eredivisie weer op gang, dus duiken wij bij de Geldpers in de cijfers van de grootste Nederlandse voetbalclubs. Hoeveel zetten ze om en waaruit worden de budgetten voor salarissen en transfers gefinancierd? Eerder behandelden wij PSV en Ajax, nu kijken we naar de financiën van bekerwinnaar Feyenoord. Lees verder…

 

10924828373 6ac90bdfbf K

Onderzoek Google zoekgedrag: “Bitcoin-hype is over”

Bitcoin Magazine

De hype rondom bitcoin en cryptovaluta is wereldwijd naar een dieptepunt gedaald. Dat is een van de conclusies van het onderzoek naar zoekgedrag op Google door online marketingplatform SEMrush. In het onderzoek staat het verband tussen zoekgedrag op Google naar bitcoin én de koers van bitcoin zelf centraal. Lees verder…

 

Flickr / Ludovic Péron cristiano ronaldo

Cristiano Ronaldo is een vierde van Juventus’ budget waard

Rayen Rudrasingh

De Portugees Cristiano Ronaldo, die voor 100 miljoen euro overkwam van Real Madrid naar Juventus, verdient in zijn eentje meer dan een vierde van het totale jaarlijkse salarisbudget van 200 miljoen van Juventus. Dit blijkt uit cijfers van Calcio e Finanza. Onze redacteur Rayen legt uit waarom de club zo gek is om dat te betalen. Lees verder…

Hoofdredactie

Stukken van de redactie die niet kunnen worden toegeschreven aan één iemand.