Noord-Korea organiseert cryptoconferentie

Dit najaar een primeur in Pyongyang: er wordt een internationale conferentie georganiseerd die crypto en blockchain experts van over de hele wereld naar Noord-Korea moet halen. Het doel van deze conferentie is volgens Radio Free Asia aan de rest van de wereld zien hoe technologisch ontwikkeld het Aziatische land is.

Het roept de vraag op hoe de tweedaagse conferentie die op 1 oktober zal plaatsvinden daadwerkelijk tot stand gaat komen. Noord-Korea staat niet bekend als zakelijke toeristenbestemming. Ook zijn er tal van landen die hun burgers verbieden af te reizen naar Noord-Korea. Amerikanen bijvoorbeeld mogen alleen bij hoge uitzondering afreizen naar Noord-Korea. Voor de crypto en blockchain experts die het aandurven en ook mogen wacht uiteindelijk een ontmoeting met de top van het Noord-Koreaanse bedrijfsleven.

Het is niet de eerste keer dat Noord-Korea laat merken interesse te hebben in dit onderwerp. Al is een conferentie wel iets anders dan de eerdere verhalen over Noord-Korea en cryptocurrency. Zo werd het door buurland Zuid-Korea beschuldigd van het hacken van cryptobeurzen en het stelen van miljarden euro’s in virtueel geld. Enkele weken geleden kwam de Korea Development Bank, een Zuid-Koreaanse instelling, met de mededeling concreet bewijs te hebben dat de Noord-Koreanen vorig jaar op kleine schaal crytocurrency aan het minen waren.

Afbeelding door (stephan) (CC 2.0) via Flickr

 

Rayen Rudrasingh