JPMorgan verhoogt koersdoel Adyen naar 700 euro

Amerikaanse bank JPMorgan heeft het koersdoel (de prijs die een aandeel binnen een bepaalde tijd kan halen) van het Amsterdamse bedrijf Adyen flink omhoog gegooid. Uit de kwartaalcijfers van het betaalbedrijf kwam een winstmarge van 62%. Reden voor de analisten het koersdoel te verhogen van 621 euro naar 700 euro. 

Met de huidige winstmarge zit het nu al boven hun langetermijndoel van 55%. Die winstgevendheid is waar de Amerikaanse analisten van JPMorgan zo enthousiast van worden. Volgens hen kan het bedrijf ruim boven de 60% winstmarge uitkomen als het besluit minder te investeren. Adyen presenteerde vorige week haar eerste kwartaalcijfers als beursgenoteerd bedrijf. Het bedrijf kreeg 43% meer betalingen te verwerken en kreeg in de eerste helft van 2018 70 miljard euro aan betalingen.

Het zag haar winst mede daardoor meer dan 70% stijgen en de omzet steeg met twee derde naar 156 miljoen euro. Dat heeft vooral te maken met groei in nieuwe markten. Zo wist Adyen in Azië en Noord-Amerika de winst te verhogen met bijna 150%. Dat is ook terug te zien op de beurs door de bekendmaking van de cijfers ging het aandeel van 568 euro naar 608 euro binnen een dag.

Sinds haar entree op de aandelenmarkt schiet de waarde van Adyen alleen maar verder de hoogte in. Bij de beursgang werd de waarde van een aandeel op 240 euro gezet, binnen dag was dit alweer verdubbeld. Ook deze week blijft Adyen het goed doen op de beurs, de waarde is op het moment van schrijven verder opgelopen naar 620 euro. Blijft het zo doorgroeien dan kan het beursdoel van JP Morgan snel realiteit gaan worden.

 

 

Rayen Rudrasingh