Dit was DGP deze week: week 34

Elke week zetten wij het belangrijkste nieuws en onze best gelezen artikelen op een rijtje in ‘Dit was DGP deze week’. Onder andere in de selectie van week 34: Elon Musk krabbelt terug, importheffingen van Trump en stijgende bitcoinprijs.

Flickr/U.S. Department of Commerce

Turkije hoeft geen Duitse steun te verwachten bij liracrisis

Rayen Rudrasingh

De waarde van de Turkse munt is dit jaar ingestort en het einde van de liracrisis is nog lang niet in zicht. De munt is dit jaar bijna de helft minder waard geworden ten opzichte van de de dollar. President Erdogan zal zijn problemen in ieder geval moeten oplossen zonder de hulp van de sterkste economie van Europa: Duitsland. De uitspraak komt van de Duitse commissaris verantwoordelijk voor het budget van de Europese Unie Gunther Oettinger. Lees verder…

 

3391941539 57dd6a29b4 O

Musk krabbelt terug; toch geen privatisering van Tesla

Joran-Lars Busscher

Elon heeft niet bepaald z’n maand, dat moge duidelijk zijn. Waar de geruchtenstroom de afgelopen weken overuren draaide over de op handen zijnde beurs-exit van Tesla en het ook nog eens ging over zijn vermeende drugsgebruik, blijkt daar nu definitief een einde aan te komen; Tesla zal een publiek genoteerd bedrijf blijven, lezen we in een persverklaring van Tesla. De soap is compleet. Lees verder…

 

Flickr / Gage Skidmore

Trump: “25% importheffing op Europese auto’s”

Rayen Rudrasingh

Tijdens een campagnebijeenkomst van de Amerikaanse president Donald Trump in Virginia gisterenavond heeft hij nog maar eens een waarschuwing verzonden aan de Europese Unie. De handelsoorlog die wordt gevoerd door de Amerikanen lijkt ondanks lopende onderhandelingen nog niet ten einde. Trump beloofde zijn achterban een belasting van 25% op iedere Europese auto die de Verenigde Staten binnenkomt. Lees verder…

 

Bitcoin trading (via Pixabay)

Waarde bitcoin schiet binnen minuut 300 dollar omhoog

Rayen Rudrasingh

De waarde van bitcoin schoot vanochtend omhoog van rond de 6500 dollar naar meer dan 6800 dollar. Inmiddels is de koers iets gedaald naar 6700 per bitcoin maar dat betekent op het moment van schrijven alsnog een stijging van 3,25% ten opzichte van gisteren op Coindesk. Lees verder…

 

Flickr/Guy Sie

Student betaalt 100 euro per maand teveel voor kamer

Rayen Rudrasingh

Het leven van een student is niet goedkoop en het huren van een kamer draagt daar zeker aan bij. Al helemaal omdat nu bekend is geworden dat studenten gemiddeld 100 euro per maand teveel betalen voor het huren van hun kamer. Ook betaalt maar liefst driekwart van de studenten teveel ontdekte de Landelijke Studentenvakbond (LSVb). Lees verder…

Hoofdredactie

Stukken van de redactie die niet kunnen worden toegeschreven aan één iemand.