Beurswaakhond maakt haast met onderzoek Musk

Elon Musk heeft naast een reputatie die steeds meer omstreden wordt ook te maken met Amerikaanse beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC) die in zijn nek hijgt. De instantie is sinds eerder deze maand bezig met een onderzoek naar de directeur van Tesla. Er zijn verdenkingen dat de Zuid-Afrikaan de markt heeft gemanipuleerd. Waar de SEC voor zo’n onderzoek normaal flink wat tijd neemt vermoedt Bloomberg dat er flinke haast bij dit onderzoek komt kijken. 

De SEC is volgens het platform namelijk al een tijd bezig om Musk in de gaten te houden. De manier waarop hij marktinformatie publiceert was voor de beurswaakhond reden om hem beter in de gaten te gaan houden. Toen Musk vorig week tweette over het privatiseren van Tesla voor 420 dollar per aandeel en dat de financiering al rond was maakte dat de zaak nog veel interessanter voor de SEC om aan te pakken. Het is namelijk nog maar de vraag of het van de beurs halen van Tesla überhaupt haalbaar is.

Daardoor voelen beleggers zich bedrogen door de topman en zou de SEC hebben aangespoord snel een uitspraak te doen. Sommige beleggers noemden het gedrag van de topman van Tesla een ‘kernaanval’ op de daghandelaren. Het riep vragen op waarom dit getweet werd terwijl de beurs open was en op zo’n abrupte manier. Officieel heeft het SEC Elon Musk nog van niets beschuldigd. Mocht bewezen worden dat de bewuste 420 dollar tweet inderdaad niet klopt kan Musk veroordeeld worden voor beursmanipulatie en fraude.

 

 

Rayen Rudrasingh