Dit was DGP deze week: week 33

Elke week zetten wij het belangrijkste nieuws en onze best gelezen artikelen op een rijtje in ‘Dit was DGP deze week’. Onder andere in de selectie van week 33: profiteer van de Turkse crisis, Musk ontvangt dagvaarding en Euronext doet een trucje ter waarde van 13 miljoen euro.

1032444065

Crisis in Turkije? Tijd om te cashen!

Mitch van Woudenberg

Met de huidige daling van de waarde van de Lira in Turkije ziet het er de komende tijd niet al te rooskleurig uit. Niet alleen voor Turkije zelf maar ook voor bedrijven met investeringen en leningen in Turkije is het even slikken want hoe gaat dit aflopen? Bij De Geldpers bekijken we de situatie liever positief, hoe haal je het beste uit deze ongelukkige gebeurtenis? Lees verder…

 

16752875226 B7547f1ff9 K

UPDATE: Elon Musk ontvangt dagvaarding van SEC na tweet

Max van Hasenbroek

In een vorig bericht over Tesla praatte we over de mogelijke koersvervalsing van Elon Musk met Tesla. Door te zeggen dat hij alle aandelen Tesla van de beurs zou halen voor 420 dollar per aandeel was er sprake van een flinke koersstijging. De Securities and Exchange Commission, te vergelijken met onze AFM, vindt dat dat genoeg reden is om een dagvaarding te sturen. Lees verder…

 

CC0 Creative Commons

Turkse centrale bank versoepelt regels vanwege valutacrisis

Max van Hasenbroek

Dat de Turkse lira aan een flinke val bezig is mag wel gesteld worden na een daling van nog eens 11 procent ten opzichte van de dollar. De Turkse centrale bank ziet dat ook en heeft maatregelen getroffen om een bankrun te voorkomen en de kalmte in Turkije te behouden. Ze zeggen er alles aan te doen om de banken te voorzien van ‘voldoende liquiditeit’. Maar is dit wel zo slim? Lees verder…

 

Bitcoin Crypto Crypto Currency 46439

Aandeelhandelaren gebruiken ‘gewone aandelen’ om winst te pakken op crypto’s

Sander van Velze

Naarmate de interesse in crypto groeit, wordt er ook vanuit de traditionele markten toch stiekem in die richting gekeken. Misschien vindt men het nog wat vroeg om te investeren in crypto zelf, maar om het nou helemaal links te laten liggen? Lees verder…

 

Img 6744

Euronext doet trucje: 13 miljoen voor een prikkie regel je zo

Joran-Lars Busscher

Beursbons Euronext heeft een interessante deal gesloten deze week, blijkt uit de berichtgeving. De vrinden van het beursplein hebben in 2017 zo’n 90% overgenomen van valutahandelaar FastMatch, met in het koopcontract een mooi stukje vernuft die ze vandaag dus dertien miljoen euro bespaarde. Hoe zit dat precies? Lees verder…

Hoofdredactie

Stukken van de redactie die niet kunnen worden toegeschreven aan één iemand.