Dit was DGP deze week: week 32

Elke week zetten wij het belangrijkste nieuws en onze best gelezen artikelen op een rijtje in ‘Dit was DGP deze week’. Onder andere in de selectie van week 32: de Turkse crisis uitgelegd, Elon Musk wil Tesla van de beurs halen en hoeveel geld komt er binnen bij Ajax?

4989528781 348672b46d B

De Turkse crisis uitgelegd: wat betekent de zwakke lira voor Nederland

Max van der Heijden

Een week geleden riep President Erdogan de Turkse bevolking op tot het inwisselen van hun buitenlandse valuta en goud voor de Turkse lira. De oproep was bedoeld om de koersval van de Turkse munteenheid te remmen. Het mocht niet baten, maandag bleek dat de waardedaling van de lira zich onvermijdelijk doorzet. Lees verder…

Elon Musk Tesla

Elon Musk wil Tesla van de beurs halen voor $420

Max van Hasenbroek

Dat maakte Elon Musk althans bekend met een tweet, zoals hij dat wel vaker doet. Hij wil het bedrijf niet constant afhankelijk laten zijn van aandeelhoudersbelangen en andere beursfactoren. De Amerikaan zou 420 dollar per aandeel overhebben voor de transactie en dat zou Tesla een waarde geven van 70 miljard dollar. Lees verder…

Donnie

Hoeveel money verdient Donnie?

Rayen Rudrasingh

Met wat begeleiding door de Jeugd van Tegenwoordig heeft rapper Donnie binnen een paar jaar naam voor zichzelf weten te maken in de Nederlandse hiphopscene. De Amsterdammer kreeg iedereen dit jaar aan de Snelle Planga, stond op Pinkpop en zal eind dit jaar een show geven in Carré. Hij rapt over flessen Grey Goose en alle dure merkkleding die je maar kunt bedenken. We weten waar Donnie zijn geld graag aan uitgeeft maar hoeveel er binnenkomt op de bankrekening van De Fenomeen lees in dit artikel. Lees verder…

Ajax Johan Cruijff Arena

Hoeveel geld komt er binnen bij Ajax?

Rayen Rudrasingh

In augustus komt zoals gewoonlijk de Eredivisie weer op gang, dus duiken wij van de Geldpers in de cijfers van de grootste Nederlandse voetbalclubs. Hoeveel zetten ze om en waaruit worden de budgetten voor salarissen en transfers gefinancierd? Eerder behandelden wij PSV, nu kijken we naar de financiën van de recordkampioen: Ajax. Lees verder…

London Stock Exchange/Argo Mining

Argo Blockchain is het eerste beursgenoteerde cryptofonds en haalt $32 mln op

Max van Hasenbroek

Wie had dat gedacht? In cryptoland valt wel geld te verdienen zolang je maar aan de goede kant van de medaille zit. Argo Blockchain is zo’n partij. Ze zijn als eerste crypto-gerelateerd bedrijf genoteerd op de London Stock Exchange en hebben ze nu al een beurswaarde van 32 miljoen dollar.  Lees verder…

Hoofdredactie

Stukken van de redactie die niet kunnen worden toegeschreven aan één iemand.