Hoeveel money verdient Donnie?

Met wat begeleiding door de Jeugd van Tegenwoordig heeft rapper Donnie binnen een paar jaar naam voor zichzelf weten te maken in de Nederlandse hiphopscene. De Amsterdammer kreeg iedereen dit jaar aan de Snelle Planga, stond op Pinkpop en zal eind dit jaar een show geven in Carré. Hij rapt over flessen Grey Goose en alle dure merkkleding die je maar kunt bedenken. We weten waar Donnie zijn geld graag aan uitgeeft maar hoeveel er binnenkomt op de bankrekening van De Fenomeen lees in dit artikel.

Een klein gedeelte van het inkomen van Donnie komt binnen via streaming. Donnie is half Zweeds dus waar kunnen we beter beginnen dan bij zijn landgenoten van streamingplatform Spotify. Daarop worden nummers als Batras of Koud Als Ik Je Zoen maandelijks door ruim 181.000 mensen opgezet. Hoeveel hij exact per maand verdient is moeilijk te zeggen, wel kunnen we een schatting doen. Spotify betaalt namelijk per keer dat een nummer wordt gestreamd 0,004 dollarcent uit aan de artiest.

Pokkoes

Houden al zijn luisteraars het bij één nummer, dan verdient hij per maand 617 euro. Luisteren zij allemaal zeven keer per maand naar zijn pokkoes, dan kom je uit op een bedrag van 5,091 euro per maand. Voor een inkijkje hoeveel hij al verdiend heeft aan Spotify checken wij zijn tien best beluisterde nummers. Die zijn op dit moment 7.501.945 keer afgespeeld, goed voor een uitbetaling van Spotify van 25.506 euro. Daarvan komt echt niet alles bij Donnie terecht, ook zijn label Magnetron moet betaald worden.

Gemiddeld zal hij tussen de 40 à 50% van de inkomsten ook echt uitbetaald krijgen. We gunnen hem zijn merkkleding dus laten we 50% schatten. Dan verdient de fulltime rapper/parttime darter tussen de 308 en 2.545 euro per maand. Of op zijn Donnie’s: zeven tot 49 flessen Grey Goose. Zijn populairste nummers hebben hem 12.753 euro opgeleverd, daar krijg je nog geen halve tas voor van zijn geliefde Hermes.

90 procent

Nee van streaming alleen kan Donnie die luxueuze levensstijl niet onderhouden. Net zoals veel andere artiesten moet hij het grote geld binnenhalen met live optredens. Manager van de Jeugd van de Tegenwoordig en mede-eigenaar van Donnie’s label Magnetron Music, Kostijn Egberts, schetst dat DJVT 90% van het geld met optredens verdient. Waarschijnlijk zal dit voor Donnie niet veel anders zijn. Mocht je op je verjaardagsfeestje nou heel graag Wubbo Ockels live willen horen kost dat je 3.450 euro, dat is wel zonder btw. Daarvoor krijg je Donnie en zijn lange blonde haren een half uur op jouw feestje.

Afgelopen jaar ging Donnie twee keer op clubtour en gaf in totaal 13 optredens. Gaan we ervan uit dat hij hetzelfde vangt bij zijn eigen clubtours, dan heeft De Fenomeen 44.850 euro geïncasseerd met zijn clubtours in 2017. Waarschijnlijk is dit bedrag veel hoger omdat er kaarten worden verkocht en merchandise te koop is bij optredens. Qua geld heeft hij in ieder geval nog een lange weg te gaan vergeleken met zijn collega’s. Want Ronnie Flex vraagt voor hetzelfde 12.750 euro en Sevn Alias doet het niet voor minder dan 8.500 euro voor een half uur.

Benieuwd hoeveel zij verdienen? Klik hier voor Ronnie Flex en hier voor Sevn Alias.

Rayen Rudrasingh