Argo Blockchain is het eerste beursgenoteerde cryptofonds en haalt $32 mln op

Wie had dat gedacht? In cryptoland valt wel geld te verdienen zolang je maar aan de goede kant van de medaille zit. Argo Blockchain is zo’n partij. Ze zijn als eerste crypto-gerelateerd bedrijf genoteerd op de London Stock Exchange en hebben ze nu al een beurswaarde van 32 miljoen dollar. 

Argo Blockchain is heel simpel: een crypto mining farm. Zij hebben dus voor honderdduizenden euro’s aan dataservers en dure computers staan zodat ze geld ontvangen van allerlei coins als bedankje voor het oplossen van de code. Bij de notering hebben ze 156.250.000 aandelen uitgezet tegen een prijs van 0,16 pond per aandeel. Met de opgehaalde 32 miljoen dollar is het bedrijf nu 61,1 miljoen dollar waard.

Lees ook: Digibyte ondanks goed nieuws toch in de min

Beursgang

Zo’n beursgang is toch nog altijd even spannend en dat gevoel neemt met factor 100 toe als het je eigen bedrijf is. De CEO Jonathan Bixby, ook aandeelhouder met 18% in Argo, vertelde dat deze beursgang een ‘grote stap was die de langetermijnvisie alleen  maar stimuleert’. Ook zegt hij iets over het uitbouwen van Argo naar andere landen en dat dat mogelijk wordt gemaakt door de investeerders op de beurs.

“Ik denk echt dat Bitcoin de eerste versleutelde valuta is die de potentie heeft om de wereld te veranderen.” – Peter Thiel

Visie van Argo

Het bestuur van Argo verklaart dat hun missie is om zoveel mogelijk mensen in de cryptomarkt te krijgen, zonder dat ze het heel lastig met ‘operationele moeilijkheden’ en andere problemen. Het is vooral gericht op de gewone man en vrouw die er nog niet zoveel vanaf weten. Dat is de reden dat ze bestaan. Hoe ze geld verdienen? Onder andere met het minen van coins dus. Daarnaast bieden ze abonnementen aan voor 8 pond per maand. Dan hoef jij geen enkele moeite te doen en gaan zij voor je aan de slag met het minen. Hopelijk krijg je dat geld eruit, maar zover zijn we niet in de materie gedoken. Op het moment heb je abonnementen voor BTC Gold, ETH, ETH Classic, en ZCash.

Max van Hasenbroek

Flink bezeten door het aandeel SNAP en wacht eigenlijk tot Snapchat failliet gaat zodat hij eindelijk kan zeggen: 'ik zei het toch.' Verder wacht hij op beurscrashes zodat hij weer 'lekker bij kan kopen'.