DigiByte ondanks goed nieuws toch in de min

Ondanks het goede nieuws voor de digitale munt DigiByte (DGB) is de munt nog steeds in waarde aan het dalen. Enerzijds werd de munt opnieuw toegevoegd aan een nieuwe handelsplatform, anderzijds is de munt de afgelopen 24 uur met ruim 13% in waarde gedaald. Dat dalen doet de munt overigens al sinds eind juli.

In mei werd het DigiByte Awareness Team (DGBAT) gevormd, een door de community gedreven marketingteam. Volgens sommige cryptomedia op internet zorgt dit team ervoor dat DigiByte succesvoller is geworden. Het doel van dit team is voornamelijk om DigiByte op zoveel mogelijks platforms beschikbaar maken.

DigiByte juni-augustus
De prijsontwikkeling van DigiByte van 13 juni tot 3 augustus. Bron: Coinmarketcap.com

Of het aan het team ligt of niet, DigiByte is wederom aan een handelsplatform toegevoegd. Nadat het eerder aan Cryptopia werd toegevoegd en aan UTRUST, wordt de digitale munt nu ook toegevoegd aan ThreeBX. Op het platform van ThreeBX zijn naast de gebruikelijke cryptomunten als Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash ook cryptocurrencies te koop als Dogecoin, Dash, Zcash en Stellar.

Wallet iOS

Het nieuws dat DigiByte aan ThreeBX wordt toegevoegd komt nauwelijks een dag na de lancering van een wallet voor de munt op iOS. De wallet wordt maar liefst in 50 talen aangeboden. Dit nieuws, waarvan je zou verwachten dat het groots is, werd maar weinig opgepakt door de media en veranderde ook niets aan de dalende koers van DigiByte.

Coinbase

Toch blijft het voor het team van DigiByte nog wachten op de hoofdprijs: op worden genomen in Coinbase. Het prestigieuze maar strenge handelsplatform zou de digitale munt een flink boost geven, mocht het de munt willen opnemen. Eerder hield het Ripple (XRP) van zich af, omdat de munt vrij centraal is. Dat geldt niet voor DigiByte, dat een van de meer decentrale blockchains heeft. De petitie om DigiByte toe te voegen aan Coinbase is inmiddels  ruim 10.000 keer getekend.

Nieuwe bitcoin

In een eerder artikel hadden we het al over de potentie van Digibyte. De digitale munt is sneller dan bitcoin omdat het veel meer transacties per seconde kan verdragen én er zijn veel meer munten in omloop. Daardoor is de munt minder gevoelig voor prijsmanipulaties. Waar bitcoin een totaal aantal munten van 21 miljoen heeft, is dat bij Digibyte 21 miljard.

Decentraal

Misschien wel de belangrijkste eigenschap van Digibyte is dat het meer decentraal is dan bitcoin. Door het hoge stroomverbruik van bitcoin zijn er maar een beperkt aantal mensen die de middelen hebben om bitcoins te minen. Hiermee komt de ‘macht’ van bitcoin in handen van een kleiner clubje dan origineel was bedacht voor bitcoin. Bij Digibyte is dat niet het geval en dat maakt deze munt makkelijker te minen voor een grote groep mensen, waarmee het dus meer decentraal is.

 

Frank Meijer

Valt net als Max ook op rood, maar dan politiek gezien. Voelde zich te cool voor de universiteit, dus is maar journalistiek gaan studeren. Daar kon hij de klassieke onderpresteerder blijven uithangen. Slijt een deel van z’n dagen bij Follow the Money, maar is nog steeds niet afgestudeerd.