Altice: storm in een glas water of keiharde ellende?

De cijfers van telecomgigant Altice zijn binnen, maar slecht zijn ze allerminst op het eerste gezicht. Altice trok, met zijn Franse tak SFR, meer klanten aan en wist ook zijn schuldenpositie in een hoog tempo verder af te bouwen, al zijn ze er nog niet. Toch zijn beleggers allerminst positief over het bedrijf, vanwege een nijpend cashflow probleem. Hoe zit dit en hoe serieus moeten we het nemen?

De koers van Altice loog er vandaag niet om: 15% van de beurswaarde, een half miljard in euro’s, mochten we gedag zeggen. Uiterst pijnlijk, maar kijkende naar de koers van Altice zagen de beleggers het aankomen; het aandeel daalde de afgelopen weken bijna een euro in waarde. Na het hele gedoe met de splitsing wel te verstaan.

Waar zit dat hem in, zou je je afvragen. Altice haalde meer klanten binnen, maar tegen een hogere kostprijs. Hierdoor nam het vrij beschikbare kasgeld van het bedrijf af, met een lening boven het hoofd hangende tegen woekerrente is dat alles behalve prettig. Echter was al aangegeven dat deze kosten hoger zouden uitvallen. Het lijkt mij dan ook persoonlijk een overtrokken reactie. Je roept immers ook niet bij de Mc Donalds dat het een schande is dat er geen kaviaar op de burgers zit; het zit niet in de lijn der verwachting. De koers zal herstellen de komende weken, maar de top heeft wat uit te leggen. Altice blijft bovenal een ideale overnamekandidaat, boven een goed functionerende onderneming.

Disclaimer: auteur Joran-Lars Busscher bezit zelf een longpositie op het aandeel Altice. Dit artikel dient als opinie te worden gezien en niet als objectieve berichtgeving of enigerlei wijze een beleggingsadvies. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Joran-Lars

Veredeld tikgeit bij De Geldpers, ondernemer in de wondere wereld van het internet. Snapt niet helemaal wat een 'maximum snelheid' inhoudt. Beroepsmatig sponsor van het CJIB.