Bitcoin stijgt ineens flink

Bitcoin is vannacht flink in waard gestegen, van ongeveer 6.788 dollar per BTC rond half 8 in de avond naar 7380 dollar per BTC slechts een uur later. Na deze stijging van 592 dollar in slechts een uur tijd, bleef de koers nog even onrustig. Inmiddels is de prijs nog een beetje gestegen naar 7438 dollar per BTC (15:10 uur). 

Nadat de koers begin juni instortte, met als dieptepunt net onder 5900 dollar per BTC op 29 juni, bleef de koers ruim een maand schommelen. Met de nieuwe stijging is de digitale munt hard op weg om het oude niveau van begin vorige maand te halen. Het niveau van eind vorig jaar is echter nog ver uit zicht. De andere cryptocurrencies stegen, geheel volgens verwachting, mee met bitcoin. Van de honderd grootste digitale munten stegen alleen TenX (PAY) en Dropil (DROP) niet. Ook steeg Tether (USDT) niet, maar daarvan is de waarde gekoppeld aan de op dit moment in waarde dalende dollar.

bitcoin blackrock mastercard
De koers van bitcoin van 17 juli tot vandaag. Bron: coinmarketcap.com

BlackRock

Een van de redenen voor de stijging zou de interesse van ‘s werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock in cryptovaluta kunnen zijn. Volgens verschillende berichten zou BlackRock een team hebben samengesteld om te kijken wat er te halen valt in de handel in digitale munten en de achterliggende blockchain-technologie. Dit ondanks dat CEO Larry Fink van BlackRock eerder kritisch was over cryptocurrencies.

Mastercard

Ook kwam Mastercard gisteren met het nieuws naar buiten dat het diensten met cryptocurrencies wil gaan implementeren. Het creditcardbedrijf heeft zelfs een patent aangevraagd voor een methode waarmee consumenten beter worden beschermd en betalingen kunnen worden gedaan met behulp van blockchain. Daarmee zou misschien de door sommigen gedroomde en door andere gehate koppeling tussen normaal geld en digitaal geld kunnen plaatsvinden.

 

Frank Meijer

Valt net als Max ook op rood, maar dan politiek gezien. Voelde zich te cool voor de universiteit, dus is maar journalistiek gaan studeren. Daar kon hij de klassieke onderpresteerder blijven uithangen. Slijt een deel van z’n dagen bij Follow the Money, maar is nog steeds niet afgestudeerd.