Ronaldinho lanceert eigen ICO met cryptocurrency RSC

De voetbalster Ronaldinho maakte bekend dat hij een eigen Initial Coin Offering (ICO) lanceert. De Ronaldinho Soccor Coin (RSC) is de cryptocurrency die verkocht zal worden tijdens de investeringsronde en het project wil onder andere een voetbalschool voor kinderen en andere voetbalgerelateerde zaken starten. Opmerkelijk is dat er – in tegenstelling tot andere ICO’s – geen white paper beschikbaar is.

De ICO zal op 6 augustus van start gaan maar de onderhandse verkoop zal iets eerder beginnen, namelijk 15 juli. Van de Ronaldinho Soccer Coin zullen er 350 miljoen worden gemaakt. De munt van de oud-speler van FC Barcelona, de nationale ploeg van Brazilië en winnaar van de Ballon D’or, de prijs voor beste speler van de wereld, zal draaien op de blockchaintechnologie van NEO. NEO, voorheen Antshares en voluit NEO Smart Economy, wordt ook wel ‘het Ethereum van China’ genoemd en richt zich op de wereldwijde handel.

NEO

NEO wordt het Ethereum van China genoemd omdat het ermee te vergelijken is. Het grote verschil is dat de techniek van NEO meerdere programmeertalen ondersteund en dus is het makkelijker voor ontwikkelaars om met de techniek van NEO aan de slag te gaan.

Wat het project van Ronaldinho en co, wie die co zijn komen we zo nog op, gaat inhouden wordt nog niet heel duidelijk. Door het ontbreken van een white paper, een document waarin wordt uitgelegd wat het project wil gaan doen, moeten we afgaan op wat er op de site staat. Het ontbreken van een white paper is overigens opmerkelijk, de meeste ICO’s hebben wel zo’n document.

Virtual reality

Via een tijdlijn op de website is te lezen dat de plannen voor deze maand onder andere zijn om twee digitale stadions te ontwikkelen in Oost-Azië en om een project met e-sports, een competitie via videogames, te starten. In de maand oktober wordt er begonnen met het ontwikkelen van diensten met virtual reality technologie.

In maart 2019 moet de Ronaldinho Academy van start gaan en over een jaar zijn er plannen voor nog meer digitale stadions in Oost-Azië en uiteindelijk dan ook in Amerika en Afrika. Voor juli 2020 staat nog eens hetzelfde gepland.

Ronaldinho en co

Misschien vraag je je inmiddels af waarom er plannen zijn om allerlei digitale stadions te bouwen in Oost-Azië, terwijl de wereldster uit Brazilië komt. Als we kijken naar het team dat zich rond de Ronaldinho Soccer Coin heeft verzameld, dan wordt wellicht wat meer duidelijk. Het team bestaat uit meerdere Japanners, een Koreaan, een aantal russen; waarvan één een diplomaat én een Nederlandse marketeer genaamd Aaron Mulder.

Frank Meijer

Advertentie