Feyenoord koopt aandelen terug van Rotterdamse ondernemers

Feyenoord is begonnen met het terugkopen van aandelen van de ondernemersclub Vrienden van Feyenoord (VvF), dat valt te lezen op Voetbal International. De club kocht iets meer dan 10 procent van de aandelen voor 3,5 miljoen euro. 

De club Rotterdamse ondernemers kocht tussen 2010 en 2012 voor 32,5 miljoen euro een belang van 49,9% in de voetbalclub. Daarmee werd mede voorkomen dat de voetbalclub op de fles ging; de club kon het geld zachtst gezegd goed gebruiken. Er werd afgesproken dat de club, wanneer het weer financieel goed zou gaan, de aandelen in fases weer terug zou kopen van VvF.

Dat de Vrienden van Feyenoord de aandelen kochten om de club te helpen, en dus niet zichzelf, dat is wel duidelijk. Als de ondernemers 32,5 miljoen euro betaalden voor een belang 49,9% en nu een 10% belang verkopen voor 3,5 miljoen euro, dan zou met deze prijs het volledig belang voor slechts ongeveer 17,5 miljoen euro verkocht kunnen worden. Dat levert een verlies op van 15 miljoen euro.

Frank Meijer

Advertentie