Digibyte (DGB) stijgt flink

De cryptocurrency Digibyte (DGB) is in slechts vijf dagen tijd met ruim 50% gestegen in prijs ten opzichte van de dollar. Waar je afgelopen donderdag 5 juli nog ongeveer 0,029 dollar betaalde voor een Digibyte, betaal je nu 0,045 dollar. 

Ondanks dat bitcoin weer in prijs daalt op het moment van schrijven (altijd belangrijk op te vermelden), trekt Digibyte zich daar – met een stijging van 20% gisteren – niets van aan. Een van de verklaringen is dat Digibyte opgenomen wordt in UTRUST, een platform dat veel oplossingen biedt op het gebied van betalen met cryptocurrencies.

digibyte coinmarketcap
Bron: Coinmarketcap

Nieuwe bitcoin

In een eerder artikel hadden we het al over de potentie van Digibyte. De digitale munt is sneller dan bitcoin omdat het veel meer transacties per seconde kan verdragen én er zijn veel meer munten in omloop. Daardoor is de munt minder gevoelig voor prijsmanipulaties. Waar bitcoin een totaal aantal munten van 21 miljoen heeft, is dat bij Digibyte 21 miljard.

Decentraal

Misschien wel de belangrijkste eigenschap van Digibyte is dat het meer decentraal is dan bitcoin. Door het hoge stroomverbruik van bitcoin zijn er maar een beperkt aantal mensen die de middelen hebben om bitcoins te minen. Hiermee komt de ‘macht’ van bitcoin in handen van een kleiner clubje dan origineel was bedacht voor bitcoin. Bij Digibyte is dat niet het geval en dat maakt deze munt makkelijker te minen voor een grote groep mensen, waarmee het dus meer decentraal is.

Coinome

Ook werd bekend dat het Indiase cryptohandelsplatform Coinome de digitale munt gaat toevoegen aan haar Ripple (XRP) ‘pairs’. Dit houdt in dat DGB direct verhandeld kan worden met XRP. Daarnaast werden ook Litecoin (LTC) en Bitcoin Cash (BCH) toegevoegd.

Frank Meijer

Advertentie