The Future Has Cum: Verge (XVG) gaat partneren met Pornhub.com

Wij verzinnen het niet, want het is officieel aangekondigd met een filmpje: de pornosite Pornhub.com gaat nu de digitale cryptomunt Verge accepteren als betaling. Hoewel we soms geen hoge hoed op leken te hebben van de privacymunt, moeten we hier toch toegeven dat dit een groot lichtpunt is! 

Dikke stacks

Je zou bijna vergeten dat de ‘erotische website’ gewoon een miljoenenbedrijf is met een CEO, meerdere managementlagen en social media managers. Het laatste jaar had de site een bezoekersaantal van 81 miljoen mensen per dag, wat neerkomt op vier keer de wereldbevolking per jaar! Pornhub.com is onderdeel van mediamerk MindGeek. Niet alleen bezitten ze deze site, maar ook andere online erotische websites zijn van hun. Benieuwd? HIER heb je de Wikipedia.

Hoewel we eigenlijk niets weten van de omzetcijfers van de niet nader te noemen site die we inmiddels al wel drie keer in de tekst hebben genoemd, kun je de advertentie-inkomsten per 1.000 clicks wel uitrekenen. Dan kom je op meer dan 100 miljoen euro per jaar en dat is voor één site.

Leuke insights allemaal hè? HIER vind je ongeveer 300 insights.



Even afgeleid

Dus… Terug naar de samenwerking! Wat zou het motief van Pornhub zijn? Vice President Corey Price zegt: “dit zijn mooie en cruciale gebeurtenissen voor ons en voor de innovatie van crypto’s. Dat zag je met VHS (bandrecorders, red.), credit cards en meest recentelijk met VR-brillen.” Hmm… Hier kunnen we niets mee.

De meest voorname reden lijkt te liggen in het feit dat erotische websites de privacy en anonimiteit van de mensen willen benadrukken en dat dat met cryptomunten goed gebeurt. Verge is ook nog eens een cryptocoin extra gericht op privacy, dus dat is kat in ‘t bakkie, toch?

HIER kun je het volledige persbericht nog eens lezen. Oh, en dat filmpje? Alsjeblieft: The Future Has Cum!

Max van Hasenbroek

Flink bezeten door het aandeel SNAP en wacht eigenlijk tot Snapchat failliet gaat zodat hij eindelijk kan zeggen: 'ik zei het toch.' Verder wacht hij op beurscrashes zodat hij weer 'lekker bij kan kopen'.