Broer van Pablo, Roberto Escobar, lanceert eigen cryptomunt ‘Dietbitcoin’ (DDX)

“Ik heb meer dan 100 miljard verdiend en weet alles dus beter dan iedereen.” Dat is hoe Roberto Escobar, de broer van Pablo inderdaad, zijn promotiepraatje aftrapt. Dietbitcoin is een hard fork van de Bitcoin en moet sneller en efficiënter worden. Want welke crypto heeft dat tenslotte niet beloofd? 

Dietbitcoin dus, kort gezegd DDX. Wat heeft deze munt dat alle 1.000 eerdere munten nooit gehad hebben? We namen een kijkje, en omdat het zo mooi is gooien we er nog een citaat van Roberto tegenaan: “Iedereen moet deze munt nu kopen. Luister naar het nieuws en koop zoveel als je aankunt. Deze munt wordt later even bekend als Bitcoin, alleen zijn we nu nog 4.000x goedkoper.”

Toch, als we bij de munt en de eigenschappen ervan gaan kijken zien we niets nieuws. Integendeel, het lijkt allemaal wel kopieer- en plakwerk. Ook als we de website bekijken zien we in de footer een hele disclaimer staan in lettergrootte 4pt. Alles duidt erop dat Roberto eigenlijk nog lang niet klaar is met zijn criminele verleden en nu zelfs het nieuws gebruikt om armzalige crypto-investeerders een ander oplichtingstrucje laat zien. 

Maar waarom dan geen Bitcoin, maar wel Escobar zijn muntje? Nou zegt hij: “Bitcoin en andere crypto’s zijn in handen van de Amerikaanse autoriteiten en deze munt is dat niet. Wij zullen dus flink in waarde toenemen als dat eenmaal duidelijk wordt.” Tuurlijk, Robert. 

Wil je de Escobar’s steunen en een paar muntjes inkopen? Dat doe je HIER. Wie wil er nu geen munten van en criminele organisatie kopen? (Tip: wij.)

Max van Hasenbroek

Flink bezeten door het aandeel SNAP en wacht eigenlijk tot Snapchat failliet gaat zodat hij eindelijk kan zeggen: 'ik zei het toch.' Verder wacht hij op beurscrashes zodat hij weer 'lekker bij kan kopen'.