Groeiende trend onder de ultrarijken: de aankoop van luxe, nucleaire bunkers

Als je behoort tot the happy few en je je hele leven op de rails hebt, is er één ding wat je niet wilt: doodgaan. Niet door een ziekte, maar ook niet door oorlog. Daarom trekt de markt voor luxe, nucleaire schuilplaatsen steeds verder aan, onder leiding van bunkermakers Rising Bunkers en Survival Condo. Maar waarom juist nu? En wat kost zo’n ondergronds stukje land?

WW3

Volgens verschillende sites heeft deze aantrekkende markt te maken met de coup in Oekraïne waar mogelijk de CIA achter zat. Als reactie daarop annexeerde het Rusland van Poetin De Krim, dat ooit al van hen was. Veel rijke Amerikanen waren zich hier al aan het voorbereiden op een mogelijke kernoorlog en dat zorgde voor de groeiende markt. Dit privilege van een bunker is misschien niet eens weggelegd voor mensen die überhaupt al een tweede huis zouden kunnen veroorloven. Een bunker kopen is dus nog een stapje verder. 

Niets armer

Vaak zit er in deze bunkers ook alles wat er nodig is om op rijke voet door te leven, want als CEO van Reddit of van Oracle moet dat natuurlijk wel gewoon kunnen. Dan zou je bijvoorbeeld een bunker van 4,2 miljoen dollar aan kunnen schaffen genaamd ‘The Presidential‘. Echt veel geld over? Koop ‘The Aristocrat’ voor een kleine 8,5 miljoen! Die bevat een zwembad, genoeg plek om meer dan 50 mensen te huisvesten, een bowlingbaan, 5 badkamers, een schietbaan, jacuzzi, biljartkamer, fitnesszaal en indoor-bioscoop! Uiteraard hebben we daarvan een filmpje: 

https://www.youtube.com/watch?v=1_AV_GNeVAo

Max van Hasenbroek

Flink bezeten door het aandeel SNAP en wacht eigenlijk tot Snapchat failliet gaat zodat hij eindelijk kan zeggen: 'ik zei het toch.' Verder wacht hij op beurscrashes zodat hij weer 'lekker bij kan kopen'.