Ripple (XRP) stijgt 20% door Coinbase geruchten, nog niets bevestigd

Lang geleden, een artikel over crypto’s. Maar goed, de markthype is een beetje voorbij, ook al is er nog steeds heel veel activiteit omtrent de digitale munten. Elke dag gebeuren er nog genoeg dingen, maar het levert geen geld meer op voor media, en dan zijn ze weg. Wij houden nog stees een close watch op het cryptonieuws dat ertoe doet. Vandaag is Ripple aan de beurt.

Coinbase

Gister steeg Ripple ineens met 19,85%. Dat is in eerste instantie niet zo te verklaren, want er is niet echt een enkele gebeurtenis waaraan de munt de stijging te danken heeft. Tegenwoordig zijn er ook al crypto-analisten en een van deze analisten, James Song, oprichter en CEO van blockchain startup ExsulCoin, zei dat het een combinatie is van al het positieve nieuws en alle positieve geruchten in de markt. Ripple staat er bekend om vele partnerships aan te gaan met banken, verzekeraars en andere grote internationale ondernemingen.

Deze keer kwamen er geruchten dat Ripple nog steeds zijn aantal partnerships aan het groeien is en zo ontstond er een ‘speculatieve kermis’ rond de munt. Daarnaast kwamen er weer geruchten dat Ripple op Coinbase verhandeld zou kunnen worden, een van de grootste handelsplatformen. Jeff Koyen een andere analist, zegt dat als de geruchten waar zijn dat Ripple richting de $2 zou kunnen gaan, mits Bitcoin stabiel blijft.

Join onze Facebook-cryptogroep om direct op de hoogte te zijn en om al je cryptovragen te stellen!WRONG

Tot op het moment van schrijven is er geen aankondiging van Coinbase gekomen met het nieuws dat ze inderdaad bezig zijn met Ripple. Coinbase heeft een tweet de deur uitgedaan die erop wijst dat Ripple niet op Coinbase komt.

“We hebben geen plannen om nieuwe munten toe te voegen aan ons handelsplatform. Elk ander bericht dat niet van ons komt of niet door ons geautoriseerd is, klopt niet.” Duidelijke taal.

Het wordt nu misschien wel tijd dat Coinbase de nummer drie munt van de cryptomarkt gaat accepteren, maar voorlopig staan ze nu nog slechts 9% in de plus ten opzichte van toen de kermis begon. Niet slecht, uiteraard. Wij houden je op de hoogte! 

Max van Hasenbroek

Flink bezeten door het aandeel SNAP en wacht eigenlijk tot Snapchat failliet gaat zodat hij eindelijk kan zeggen: 'ik zei het toch.' Verder wacht hij op beurscrashes zodat hij weer 'lekker bij kan kopen'.