52-jarige toezichthouder van Bitcoin en andere crypto’s is in Zuid-Korea dood aangetroffen

Conspiracy theories all over the place! Nu cryptocurrency sneller bekend is geworden dan Patricia Paay met haar ‘adult movie’, zijn er ook fans en haters van crypto’s gekomen. Vandaag meldt Yahoo Finance dat een Zuid-Koreaanse regulator van de cryptocurrency dood is gevonden. Jung Ki-joon is thuis dood aangetroffen en zou gestorven zijn aan een hartaanval. Alleen niemand gelooft het. 

Zuid-Korea is een hel voor mensen die cryptovaluta bezitten, want de regering wil daar een stop, of althans een forse beperking, op het gebruik van de digitale munten. Dat land was eigenlijk de grondlegger van de hele regulering en daarna volgde velen andere landen. Frankrijk onder andere, en China. Ook Nederland is nu bezig om te kijken hoe ze cryptovaluta beter in de hand kunnen houden. Je kunt je beter afvragen welk land er niet mee bezig is. Complotten

Hoe dan ook, dit voorval is heerlijke voeding voor de complotdenkers en cryptohaters. Een overheidsfunctionaris die bezig is met de regulering van digitale munten als Bitcoin en Ethereum moet bijna wel met elkaar te maken hebben. Hoewel correlatie nog geen causaliteit betekent, is het aannemelijk dat, vooral tijdens de hype, er een verband met elkaar wordt gelegd. Vooral omdat Jung Ki-joon slechts 52 jaar was. 

Daar komt nog bij dat grote crypto-investeerders tegenwoordig gegijzeld worden door dieven die de investeerders dwingen om hen te betalen in ontraceerbare digitale munten. De situatie is dus niet ideaal. We houden je op de hoogte. Updates volgen! 

Max van Hasenbroek

Flink bezeten door het aandeel SNAP en wacht eigenlijk tot Snapchat failliet gaat zodat hij eindelijk kan zeggen: 'ik zei het toch.' Verder wacht hij op beurscrashes zodat hij weer 'lekker bij kan kopen'.