Cryptocurrency Ripple (XRP) test betalingen met WesternUnion en springt naar +10%

Crypto’s zijn nog steeds in! Nou ja, er wordt nog dagelijks over bericht en het blijft een belangrijk stukje techniek. Of je nu een lover of hater bent, je kunt er niet meer omheen. De niet-decentrale internationale munt Ripple zorgt voor wereldwijd zeer snelle betalingen en nu is het die transacties dus aan het testen met het grote geldoverboekingsbedrijf Western Union. Gaat dit Ripple doen opleven en is dit de toekomst wellicht?

To the moon?

Ripple is zeer geliefd bij banken en andere instanties. Niet heel raar, want het is niet decentraal en dus hebben ze er enigszins invloed op. Met de week groeit dus ook de hoeveelheid aan samenwerkingsverbanden tussen XRP en zulke instanties. De digitale munt heeft de instanties voor het uitkiezen, want eerder gingen ze ook al in zee met Moneygram (rivaal van WesternUnion, red.) en UAE Exchange. Ook maken ze voortgang op de Chinese winkelwereld, daar zijn ook enkele tests gaande. Daarnaast zijn er steeds meer bedrijven geïnteresseerd in samenwerkingen met Ripple.

WesternUnion meldt dat het in dit geval nog gaat om testfases en dat er nog geen sprake is van een echte doorbraak. Als dat zover is, dan krijgen we dat vast en zeker te horen.xRapid

Ripple is eigenlijk de munt die op het internationale betalingsnetwerk van het bedrijf Ripple Cash zit. Dat is gelijk een belangrijk verschil met de andere munten: Ripple heeft een centrale instantie die de munt beheert. xRapid is het netwerk dat WesternUnion gaat gebruiken om het snelle, internationale en goedkope betaalnetwerk te realiseren. xRapid is geschikt voor betalingen in opkomende markten, terwijl de andere netwerken als xCurrent en xVia weer gecreëerd zijn met een ander doel. Deze netwerken zijn allemaal in handen van het centrale bestuur van Ripple Cash. 

Hoe dan ook, er zijn genoeg ontwikkelingen voor deze munt en de koers is met zo’n 10% omhoog gesprongen naar $1.15. Geen slecht teken.

Max van Hasenbroek

Flink bezeten door het aandeel SNAP en wacht eigenlijk tot Snapchat failliet gaat zodat hij eindelijk kan zeggen: 'ik zei het toch.' Verder wacht hij op beurscrashes zodat hij weer 'lekker bij kan kopen'.