Elon Musk is een echte eindbaas en verkoopt voor 10 miljoen dollar aan ‘niet-vlammenwerpers’

Elon Musk, die gozer die Tesla en SpaceX heeft, gaat vlammenwerpers verkopen? Ja, het is echt waar, en hij heeft ze zelfs al uitverkocht. Met The Boring Company produceerde Musk 20.000 vlammenwerpers die elk 500 dollar kosten. Nu zijn ze dus op. But why?

Lijp, ziek, gaaf 

Zeg Elon Musk en bij veel mensen komt er een spraakwaterval uit met bijvoeglijk naamwoorden zoals, vet, cool, dik, innovatief, geniaal, je begrijpt hem. Musk heeft een aantal maanden geleden op Twitter aangekondigd dat hij een nieuw bedrijf zou starten. Dit keer ging hij niet de weg op of de ruimte in, maar wilde hij in de grond boren. Vandaar noemde hij het bedrijf The Boring Company, lekker dubbelzinnig. Met The Boring Company wil hij manieren uitvinden om onder de grond mensen te vervoeren. Hij bedacht dat toen hij zelf in de file stond. 

Met een van zijn andere bedrijven heeft hij al de Hyperloop geïntroduceerd, die ervoor zorgt dat jij met extreem (vette, coole, dikke, innovatieve) snelheden vervoert wordt door een tunnelbuis. Die Hyperloop heeft hij met SpaceX en Tesla ontworpen en wil hij met The Boring Company ondergronds maken. Het eerste prototype ligt al ondergronds: dat begint bij het vliegveld van Los Angeles (LAX) en eindigt in een wijk naast het vliegveld. 

Maar waarom vlammenwerpers?

De reden dat hij vlammenwerpers verkoopt met zijn bedrijf dat eigenlijk uitzoekt hoe we onder de grond een heel net van vervoer kunnen maken? Geld. 10 Miljoen dollar binnenhalen in twee dagen zien we niet veel mensen doen. Waarschijnlijk had hij het geld nodig om met The Boring Company te groeien. Ook was er totaal geen verkooppraatje nodig voor de verkoop van deze vlammenwerpers. Integendeel, ze adviseren je om goedkopere alternatieven te kopen. Bij de verkooppagina zeggen ze:

“Koop een overpricete vlammenwerper! Waarschijnlijk kun je ergens anders zo’n ding goedkoper krijgen, maar wij hebben eens mooie sticker en onze koopknop zit recht boven deze tekst.”

Ook hebben sommige landen gezegd dat ze geen vlammenwerpers in het land binnenland, wanneer ze eenmaal verscheept worden. Hoe Musk dat oplost? 

Max van Hasenbroek

Flink bezeten door het aandeel SNAP en wacht eigenlijk tot Snapchat failliet gaat zodat hij eindelijk kan zeggen: 'ik zei het toch.' Verder wacht hij op beurscrashes zodat hij weer 'lekker bij kan kopen'.