Arsenal eerste voetbalclub die duikt in de crypto’s

Als je normaal iets leest over voetbalclubs en geld gaat het meestal over de duizelingwekkende bedragen die rondgaan in de sport. Het is zo’n beetje het enige wat nog harder stijgt dan de huizenprijs in Amsterdam. Zoals bij de recordtransfer van afgelopen zomer waarin Paris Saint-Germain (of eigenlijk Qatar) in totaal 558.000.000 euro over had voor de diensten van Neymar. De Londense club Arsenal schrijft een paar maanden later op een andere manier financiële geschiedenis, het gaat in zee met een nieuwe cryptocurrency.

Gokken

De ploeg die nu zesde staat in de Engelse competitie heeft een sponsordeal gesloten met Cashbet Coin, onderdeel van een grotere Amerikaanse goksite. Ze omschrijven zichzelf als een “iGaming entertainment platform” dat veel sneller zou zijn met uitbetalen en transparanter dan haar concurrenten. Het is allemaal legaal dankzij een licentie van de Britten. Op het eiland is gokken een stuk makkelijker en gewoner dan hier in Nederland. Dat bedrijf mag zich vanaf vandaag ‘de officiële cryptocurrency partner van Arsenal Football Club’ noemen. Niet alleen dat, de goksite is vanaf nu ook de exclusieve blockchain partner van de club. Daarmee is Arsenal de eerste voetbalclub ter wereld die zo’n deal afsluit.   

HODL

Het ‘coin’ gedeelte verraadde het natuurlijk al: de site komt met haar eigen cryptocurrency. De ICO (Initial Coin Offering) komt er aan en daarom wil Cashbet Coin zijn naamsbekendheid een flinke boost geven. Vandaar dat ze zich hebben verbonden aan een van de populairste clubs in de duurste en best bekeken voetbalcompetitie ter wereld: de Premier League. De naam van het bedrijf komt prominent te hangen in Arsenal’s Emirates stadion, waar 60.000 Arsenal-supporters om de twee weken hun club komen aanmoedigen, plus natuurlijk de honderden miljoenen fans die comfortabel voor de buis meekijken.

Het is maar te hopen voor de fans dat de club wat van het sponsorgeld weer terug stopt in de club. Ze wonnen al sinds 2004 geen landstitel meer en daardoor verdient Arsenal-fan Robbie lekker met zijn populaire Youtube-kanaal Arsenal Fan TV. Fans lopen al jaren te klagen over slechte resultaten en geld wat niet wordt uitgegeven aan nieuwe spelers, tot het plezier van fans van concurrerende teams. Wat dat betreft is het afsluiten van een crypto sponsordeal ook meer dan logisch, de club HODL’d immers al jaren.

 

Rayen Rudrasingh