Ethereum (+40%) komt weer terug op $1.000 na vette crash, ook Ripple hersteld

“Vandaag is rood, de kleur van mijn crypto’s”. Dat is de zin die heel wat mensen uitgesproken zullen hebben. Wellicht ben jij er daar zelfs een van. Maar nu gaat het weer beter met de cryptocurrencies, die langzaam maar zeker weer de weg naar boven hebben gevonden. Het vertrouwen komt terug. Maar waarom die crash?

De reden voor de crash is en blijft een gok. Zijn het de Zuid-Koreaanse autoriteiten, zijn het een stelletjes whales die alles naar beneden gedrukt hebben, of lag het aan de termijn van de Bitcoin-futures? Het meest waarschijnlijke lijkt de laatste optie, maar ook dat is slechts gissen. In ieder geval, de cryptomarkten daalden flink en iedereen zag zijn vermogen afnemen met de snelheid van Usain Bolt’s wereldrecord (en dat is snel). Een daling van 60%? Niets bijzonders, het gebeurde gewoon. 

Zoals gezegd, het gaat weer de goede kant op: Ethereum stijgt met 40% ten opzichte van de crash en dat betekent dat hij weer boven de 1.000 dollar noteert. Aangezien Ethereum naast Bitcoin als een van de betere cryptocurrency wordt gezien is het belangrijk dat deze weer stijgt. Een stijging van Ethereum heeft vaak stijgingen van andere crypto’s tot gevolg. Voor Ripple geldt eigenlijk hetzelfde. Na een forse daling van 35% staat de decentrale cryptomunt ook weer met een been op het vaste land. Momenteel noteert XRP op 1,67 dollar. Wat nu?

Het is een beetje onrustig: is de cryptohype voorbij? “Gaan we ooit nog zulke hoge winsten als vorig jaar zien, als we überhaupt nog winst zullen maken?” Een vraag die eigenlijk niemand kan beantwoorden, hoeveel kennis ze ook denken te hebben. Wij komen met het cliché, maar verstandige antwoord: investeer alleen wat je niet nodig hebt en have fun! 

Max van Hasenbroek

Flink bezeten door het aandeel SNAP en wacht eigenlijk tot Snapchat failliet gaat zodat hij eindelijk kan zeggen: 'ik zei het toch.' Verder wacht hij op beurscrashes zodat hij weer 'lekker bij kan kopen'.