Frankrijk gaat Azië achterna met het reguleren van cryptovaluta

Zoals al eerder vermeld op deze site zijn veel landen bezig met het dan wel verbieden of op een andere manier reguleren van cryptocurrency. In Zuid-Korea zijn ze bezig met strengere regels voor digitale munten, in China worden lokale transacties geblokkeerd en in Indonesië heeft de centrale bank verboden cryptomunten aan te bieden als betaalmiddel. Zelfs onze eigen Europese Unie kwam tot een akkoord om crypto’s beter in de gaten te gaan houden om zo het financieren van criminaliteit tegen te gaan. Nu komen de Fransen met aangekondigde nieuwe regels. 

Voorkomen van terrorisme

De regering van Franse president Emmanuel Macron wil net als de eerder genoemde landen meer invloed op de handel in digitale munten. De Franse minister van Financiën Bruno Le Maire liet op zijn nieuwjaarstoespraak weten Bitcoin en co strenger te willen gaan aanpakken.

Hij heeft daar een aantal redenen voor gegeven, waaronder het moeilijker maken om terrorisme te financieren via cryptovaluta. Ook ziet hij het als een stap om belastingontduiking van grote bedrijven tegen te gaan. Volgens hem zijn crypto’s daar uitermate geschikt voor door de (gedeeltelijke) anonimiteit die je geniet. Hoe Le Maire van plan is dat exact te doen blijft voorlopig onduidelijk. Hij gaf wel aan dat deze nieuwe reguleringen al bijna klaar zijn omdat Frankrijk al een tijdje samenwerkt met experts in cryptocurrency om de nieuwe regels op te stellen.Zinloos

De plannen van Frankrijk hebben niet zoveel zin aldus Joachim Wuermeling van directeur de Bundesbank. Nationale regels zijn niet geschikt om het wereldwijde fenomeen dat cryptocurrency zijn te reguleren aldus de Duitser. In plaats van landen die zelf regels op stellen zou er veel meer moeten worden samengewerkt op internationaal vlak en kan alleen op die manier wat worden gedaan om echt cryptocurrency te kunnen reguleren.

Rayen Rudrasingh