Japanse sterren ‘Cryptogirls’ leren Japanners over 8 verschillende cryptocurrency

Japan staat erom bekend dat het altijd op ludieke manieren de maatschappij wakker weet te houden. Ze zijn innovatief, streng, maar vol humor. Vandaag kregen we het nieuws binnen dat een bekende Japanse meisjesgroep zich voordoet als een groep ‘Cryptogirls’, om zo de bekendheid van virtuele munten omhoog te krijgen. Gek genoeg is het niet iets nieuws.

VC Girls

De groep bevat 8 meiden en iedereen representeert een andere cryptomunt die het goed doet op de Japanse markt. Deze zijn Bitcoin Cash, Bitcoin, Ether, Neo, NEM, Ripple, Mona, en Cardano. De popsterren komen uit verschillende bekende popgroepen en zetten zich nu gezamenlijk in als de Virtual Currency Girls. Niets nieuws

Waarom een meisjesgroep gebruiken om iets te promoten zal je je afvragen? Dat deden wij namelijk in eerste instantie ook. In Japan blijkt de uitgifte van popsterren voor reclamecampagnes en andere initiatieven een miljardenbusiness t zijn. Er zijn hele talentenbureau’s die toezien op zulke opdrachten en die de idolen ook deze opdrachten geven. De groepen zijn getraind om er aardig uit te zien en zich zo onschuldig mogelijk voor te doen. Talentenbureau’s houden zelfs hele evenementen waar iedereen op af komt, zelfs tieners zonder ervaring. Het hele fenomeen om jongeren te gebruiken voor pr-doeleinden begon in 1970 in Japan en is sindsdien nooit meer uitgestorven. 

Wat de Virtual Currency Girls voor de cryptomunten willen gaan promoten? “We willen dat mensen het niet als een speculatief object gaan zien, maar een technologie die de toekomst zal hebben.” 

Max van Hasenbroek

Flink bezeten door het aandeel SNAP en wacht eigenlijk tot Snapchat failliet gaat zodat hij eindelijk kan zeggen: 'ik zei het toch.' Verder wacht hij op beurscrashes zodat hij weer 'lekker bij kan kopen'.