UPDATE: Toch geen opname cryptocurrency Ripple (-22%) door Coinbase

Ondanks de geruchten van de afgelopen weken dat Ripple binnenkort verhandeld zou kunnen gaan worden op Coinbase, heeft het handelsplatform officieel aangegeven dat er voorlopig geen nieuwe cryptovaluta worden toegevoegd.

De afgelopen weken werd er veel gespeculeerd over mogelijke opname van de cryptocurrency door Coinbase. Op een kerstborrel van het handelsplatform zou het gesprek onder de werknemers vooral over Ripple gaan en het verhandelen van deze munt op het platform. Op oudejaarsdag verscheen er ook een video op Twitter, waarop een test met Ripple te zien zou zijn op de website van Coinbase. De tweet met de video is afkomstig van de oprichter van Coinrypto.

De munt maakte door de geruchten een opmars en brak al snel de barrière van 3$ waarna hij verder steeg. Inmiddels is Ripple door de bekendmaking van Coinbase weer aan het zakken. Op het moment van schrijven is de munt ruim 13% gezakt ten opzichte van gisteren.De munt zelf

Het doel van de makers van Ripple is om een internationaal betaalnetwerk op te zetten, waar supersnel betalingen op verwerkt kunnen worden. Overal en wereldwijd. Dit netwerk heeft zijn eigen munt en dat is de Ripple (XRP). In tegenstelling tot veel andere cryptovaluta, zit Ripple niet op de blockhain. Deze munt heeft dus geen volledige anonimiteit, maar dat was ook niet het doel.

 

Frank Meijer

Schrijft over allerlei dingen en wil na een paar bier nog wel eens beginnen over een vijfjarenplan. Woont in Ûtreg en is bijna klaar met de studie Journalistiek.