Crypto Insights: Reddcoin (RDD) is de fooi van de toekomst en stijgt 30.000% in één jaar

Elke week lichten we een virtuele munt uit en leggen we die onder een vergrootglas. Waarom is de munt anders dan de rest in cryptoland? Hoeveel is hij waard en heeft het potentie? Op onder andere deze vragen krijg je antwoord. Vandaag: Reddcoin, de ‘social currency‘.

Wat is Reddcoin?

RDD, zoals de afkorting luidt, is bedoeld voor de online wereld. Best logisch toch, wanneer het een virtuele munt is? Klopt, alleen Bitcoin en Litecoin kun je ook gebruiken bij offline winkels. Dat is althans het doel van die munten. Reddcoin ziet zichzelf meer als een valuta die op sociale media wordt uitgegeven. Dat kan zijn op Facebook, Twitter, Twitch, Instagram et cetera. Stel je voor je vindt een Instagram-post zo geniaal dat je degene die het bericht plaatste een kleine donatie wil geven; met Reddcoin zou dat moeten gaan kunnen. Zo werkt het dan ook bij een goede tweet, of een mooie update op Facebook.  Het is ook een doel om artiesten op deze manier betaald te laten krijgen. Wat maakt het bijzonder?

De technische aspecten zien er goed uit. Waarom is Reddcoin anders dan de rest? Allereerst is dat natuurlijk het doel waarvoor je de munt moet gaan gebruiken. Bitcoin is voor de grote aankopen, Litecoin voor bij de bakker en Reddcoin voor artiesten. Bovendien zijn er nooit (!) transactiekosten verbonden aan de transacties, zo zeggen de makers zelf. Ten derde is de munt decentraal en heb je geen last van een bank of autoriteit. En dan het mooiste; iedereen kan nieuwe munten minen. Je hebt geen zware computers nodig of dikke koelingen. Zelfs met je mobiel is het mogelijk. Daarin onderscheidt het zichzelf ook van Bitcoin. De munthoeveelheid bij RDD ligt op 109 miljard munten, waarvan er nu bijna 29 miljard in omloop zijn.

 

 

Investeren in cryptocoins doe je geheel op eigen risico, De Geldpers is op geen enkele manier verantwoordelijk voor mogelijke resulterende financiële schade. Dat je het weet.

Max van Hasenbroek

Flink bezeten door het aandeel SNAP en wacht eigenlijk tot Snapchat failliet gaat zodat hij eindelijk kan zeggen: 'ik zei het toch.' Verder wacht hij op beurscrashes zodat hij weer 'lekker bij kan kopen'.