Hoeveel miljoenen is Mariah Carey rijker na Kerst door royalty’s?

Kerst is voorbij en dat betekent dat de bomen en lichtjes weer de dozen in kunnen. Terwijl jij je helemaal volgevreten hebt en op zoek bent naar manieren om de kilo’s van je buik af te krijgen, dachten wij aan Mariah Carey die ieder jaar weer bakken met geld opstrijkt. Maar hoeveel is dat?

Bij onze research kwamen we erachter dat Mariah Carey onlangs nog even miljoenen heeft meegekregen van haar ex-man. Die was miljardair en als je dan de trouw ontbindt, krijg je blijkbaar miljoenen mee. Het ging in totaal om zo’n 5 a 10 miljoen dollar. 

Terug naar de muziek. Carey’s liedje All I Want For Christmas dendert tijdens Kerst uurlijks door je speaker heen, op elk radiostation. Elke seconde van de dag wordt de classic wel ergens aangezet. Hiermee verdient Carey goed geld, want voor elk liedje dat de radio draait moeten ze een klein bedrag afdragen aan de artiest van dat nummer. Dit zijn zogenaamde royalty’s.



 

Streamen!

Alleen op Spotify wordt Carey al beluisterd door 35 miljoen mensen, die het nummer ook nog eens meer dan één keer gestreamd zouden kunnen hebben. Spotify keert 0,004 dollar uit per stream en bij 35 miljoen streams zou de zangeres van alleen Spotify al 140.000 euro ontvangen. Daar komen dan nog de radiostations bij en uiteindelijk komt dat dan neer op 445.000 euro. De schattingen verschillen, maar gemiddeld komt ze uit op zo’n 500.000 euro. Niet eens één miljoen!

Mariah Carey is niet de artiest die het meeste verdiend met een kersthit. Dat is Slade met Merry Christmas Everybody. 

  1. Slade – Merry Christmas Everybody: 800.000 euro
  2. The Pogues – Fairytale of New York: 600.000 euro
  3. Mariah Carey – All I Want For Christmas: 500.000 euro
  4. Wham – Last Christmas: 450.000 euro
  5. Cliff Richards – Mistletoe & Wine: 115.000 euro

Max van Hasenbroek

Flink bezeten door het aandeel SNAP en wacht eigenlijk tot Snapchat failliet gaat zodat hij eindelijk kan zeggen: 'ik zei het toch.' Verder wacht hij op beurscrashes zodat hij weer 'lekker bij kan kopen'.