Litecoin oprichter Charlie Lee verkoopt al zijn eigen cryptocurrency

We worden tegenwoordig bedolven onder nieuws over crypto’s, maar als het nieuws is, dan doen we dat. Charlie Lee, degene die ervoor gezorgd heeft dat Litecoin nu zo bekend is, verkoopt al zijn eigen Litecoins. In 2011 bedacht hij de munt. Waarom verkoopt hij nu het hele zooitje? 

Volg ons ook op Youtube! Abonneren doe je hieerrrr!

Practice what you preach

Litecoin is in 2011 opgericht met als doel het kleine broertje van Bitcoin te worden: met Bitcoin ga je naar de juwelier om nieuwe Rolexen te kopen, en met Litecoin ga je in de toekomst de bakker of de slager op de hoek betalen. Het verschil tussen kleine en grote aankopen dus. Hij is een ex-directeur van de cryptosite Coinbase.com waar je de bekende crypto’s kunt verhandelen en sinds 2011 dus oprichter van Litecoin. Hij zegt dat er een soort belangenverstrengeling ontstaat wanneer hij zelf LTC heeft en het ook nog eens aan de man probeert te brengen. Het gaat ten koste van zijn echte doel, namelijk een samenleving met alleen maar decentraal geld. Dat wil hij niet en dus heeft hij een sell order op al zijn Litecoins gezet. 

Niet zielig

Eerder heeft hij al gezegd dat veel crypto’s op dit moment een enorme bubbel zijn. Lee heeft zeker vertrouwen in de munten, maar op dit moment koopt iedereen cryptomunten omdat ze bang zijn geen geld te verdienen. Dat zijn de verkeerde redenen om in te stappen, zo vind hij zelf.

Je hoeft trouwens geen medelijden met Lee te hebben. Hij zegt zelf: “Financieel zit ik goed en hoef ik mijn financiële succes niet af te laten hangen van mijn Litecoins.”Max van Hasenbroek

Flink bezeten door het aandeel SNAP en wacht eigenlijk tot Snapchat failliet gaat zodat hij eindelijk kan zeggen: 'ik zei het toch.' Verder wacht hij op beurscrashes zodat hij weer 'lekker bij kan kopen'.