Litecoin en Ripple zijn de nieuwe cryptocurrency die je moet hebben!

De wereld van de cryptocurrencies wordt alleen maar groter en interessanter. Waar eerst de grote menigte alleen bekend was met Bitcoin, volgde daarna Ethereum. Nu komen daar weer twee digitale muntjes bij: de Ripple en Litecoin. Hoe lang duurt het nog voordat Dogecoin zal aanslaan? In ieder geval, waarom zijn Litecoin en Ripple ineens zo populair? 

Bwoah!

Het verhaaltje van Bitcoin kennen we nu wel: had je ooit voor 50 euro aan de munt gekocht, dan was je nu miljonair. Maar daar heb je niets aan: jij wilt miljonair wórden en niet horen hoe het hád gekund. Misschien is Ethereum dan een goede optie? Nog niet zo bekend als Bitcoin (die overigens ook niet iedereen kent, check DIT filmpje) en ook veel potentieel. Aan de andere kant is Ethereum nu ook al zo’n 720 dollar en dat koop je niet zomaar. We willen een coin met veel potentieel, en waarvan je grote aantallen kunt kopen. Waar vind je die nog? Litecoin

We beginnen bij Litecoin. Misschien is die qua prijs ook niet heel erg interessant meer, maar volgens de echte kenners heeft hij wel potentieel. Litecoin is bijna exact hetzelfde als Bitcoin, met één belangrijk verschil: het kost veel minder rekenkracht om hem te maken. Ook mensen met normale computers kunnen dus deze munt ‘minen‘. Ook zijn er meer Litecoins beschikbaar dan Bitcoins, 84 miljoen tegenover 21 miljoen. Bitcoin zou voor aankopen zoals een auto of een huis moeten zijn, Liteccoin is bedacht als ‘kleingeld voor bij de bakker’. Toch is de munt voor nu nog een risicovol idee. Zelfs de bedenker van Litecoin, Charlie Lee zegt dat de waarde van crypto’s op dit moment overschat worden: 

Sinds 1 januari 2017 is de munt met 85.000% gestegen. 

Ripple

Het gevoel hebben dat je honderden muntjes bezit voor slechts een klein bedrag? Ga met Ripple (XRP) aan de slag! Onlangs is Ripple met zo’n 250% gestegen in één week. Deze munt is ook weer anders dan Bit- en Litecoin. Het doel van de Ripple is namelijk om een internationaal betaalnetwerk op te zetten, waar supersnel betalingen op verwerkt kunnen worden. Overal en wereldwijd. Dit netwerk heeft zijn eigen munt en dat is de Ripple. In tegenstelling tot veel andere cryptovaluta, zit Ripple niet op de blockhain. Deze munt heeft dus geen volledige anonimiteit, maar dat was ook niet het doel. 

Op het moment van schrijven kost een Ripple 1,04 euro en kun je dus voor minder dan 110 euro 100 Ripple’s halen! Sinds 1 januari 2017 is de munt met bijna 20.000% gestegen. 

 

Investeren in cryptocoins doe je geheel op eigen risico, De Geldpers is op geen enkele manier verantwoordelijk voor mogelijke resulterende financiële schade! Dat je het weet.

Max van Hasenbroek

Flink bezeten door het aandeel SNAP en wacht eigenlijk tot Snapchat failliet gaat zodat hij eindelijk kan zeggen: 'ik zei het toch.' Verder wacht hij op beurscrashes zodat hij weer 'lekker bij kan kopen'.