Wereldberoemde rapper 2 CHAINZ koopt Nederlands kunstwerk van Bram Reijnders en vraagt om korting

Rapper 2 Chainz heeft tientallen hits op zijn naam staan, maar vroeg toch nog om korting toen hij het kunstwerk ‘Illusion Paradise’ van Bram Reijnders kocht. Op de Amerikaanse kunstbeurs Scope Art Miami kocht hij het kunstwerk om in zijn studio in Atlanta te hangen. Wat hij ervoor betaald heeft? Ondanks de korting, genoeg. 

Steenrijk

Reijnders is een kunstenaar die bekend in de Europese kunstwereld is. Aan de telefoon vroegen we hem om een korte reactie: 

“Ik wist niet eens wie hij was. Hij kwam met een aantal anderen binnen en ik dacht dat het een of andere drugsdealer was. Toen de Amerikanen om me heen na de deal begonnen te springen begreep ik dat het om de steenrijke rapper 2 CHAINZ ging.”

Martin Garrix

Op de vraag of hij achteraf niet op stond te kijken toen hij hoorde dat de rapper om een korting vroeg, zegt hij: “Nee, niet echt. Afgezien van het feit dat ik niet wist wie het was, kwam hij aan het eind van de beurs. Toen waren we al aan het inpakken en dan is het gebruikelijk om een korting te vragen.” 

Bram Reijnders is niet een geheel onbekende bij muzikanten, zo blijkt. Hij vertelt: “Martin Garrix heeft ook een keertje iets gekocht bij mij. Overigens wist ik toen ook niet wie hij was, dat kwam ook later.” 

Wat kostat?

Reijnders reageerde niet met heel veel enthousiasme toen we hem naar de prijs vroegen: “Is dat relevant dan?” Uiteindelijk heeft hij toch de prijs genoemd. “2 CHAINZ betaalde uiteindelijk zo’n 10.000 dollar.

Max van Hasenbroek

Flink bezeten door het aandeel SNAP en wacht eigenlijk tot Snapchat failliet gaat zodat hij eindelijk kan zeggen: 'ik zei het toch.' Verder wacht hij op beurscrashes zodat hij weer 'lekker bij kan kopen'.