HA! Britten moeten Europese Unie na-apen en dat kost 180 miljoen euro per jaar

Het Britse advocatenbureau Fieldfisher, niet te verwarren met fieldfuckers, heeft vanochtend een verslag de deur uit gedaan waaruit blijkt dat Groot-Brittannië zo’n 150 miljoen pond per jaar uit moet gaan geven aan het nabootsen van de Europese instanties, die ze sinds de Brexit niet meer hebben. Zielig? Niet echt.

HAHA!

Daar zit je dan als Groot-Brittannië, zonder overkoepelende instanties. Leuk die Brexit, maar er moet een heel zooitje aan dingen geregeld worden. Zo moeten de Britten gewoon weer tientallen instanties opzetten om de Britse economie en burgers te controleren. Ze hebben bijvoorbeeld geen overkoepelende instantie die nieuwe medicijnen test en goedkeurt. De Europese Unie heeft deze wel, dat is de European Medicine Agency. Om al deze instanties op te zetten, is nu eenmaal geld nodig. En dat is nog eens ernstig veel ook.

 

HAHAHAHA!

Fieldfisher zegt dat de Britten met ongeveer 7 EU-instanties een partnerschap moeten sluiten, omdat de functies van die instanties niet op nationaal niveau kunnen werken. Die partnerschappen gaan zo’n 35 miljoen pond (50 mln euro) per jaar kosten. Daarnaast zijn er nog 28 (!) andere instanties die de Britten volledig moeten na-apen van de EU om normaal te kunnen functioneren. Zo’n voorbeeld daarvan is dus die European Medicine Agency. Dit kost 114 miljoen pond (130 mln euro). Toch gaan de Britten wel een beetje glimlachen als de Brexit eenmaal een feit is: ze besparen namelijk meer dan 500 miljoen euro per jaar, omdat ze 21 instanties van de EU niét meer nodig hebben. 

Shit

Een woordvoerder van Fieldfu.. fisher zegt dat de Britten zich niet rijk moeten rekenen. Sowieso valt 500 miljoen euro mee in een economie van meer dan 2 biljoen euro (dat is 0,025%), dus een megabesparing is het ook niet. Bovendien kan de oprichting van die nieuwe nationale instanties wel eens wat meer kosten dan 150 miljoen pond (180 mln euro) per jaar. Mr Cassels zegt dat het op papier 150 miljoen pond kost, maar dat de praktijk vaak anders uitpakt. De totale kosten zijn door de regering dan ook beraamd op 3 miljard pond. Wij hoeven ons in ieder geval geen zorgen te maken, want wij profiteren nog van het EU-bolwerk!

Max van Hasenbroek

Flink bezeten door het aandeel SNAP en wacht eigenlijk tot Snapchat failliet gaat zodat hij eindelijk kan zeggen: 'ik zei het toch.' Verder wacht hij op beurscrashes zodat hij weer 'lekker bij kan kopen'.