Wat je nu met één Bitcoin kunt kopen

De digitale munt Bitcoin is vandaag de grens van 10.000 dollar gepasseerd. Ben jij zo gelukkig of slim geweest om op tijd een Bitcoin te kopen, gefeliciteerd! Nu de munt 10.000 dollar waard is, is het hoog tijd om te kijken wat je eigenlijk met één Bitcoin kunt kopen. De Geldpers heeft het voor jullie op een rijtje gezet.

1. Feestdecoratie

Voor 1 Bitcoin kun je 2.857 neppe dollarbiljetten kopen, te gebruiken als feestdecoratie! Natuurlijk is het veel voordeliger om die ene Bitcoin in te ruilen voor 10.000 echte dollarbiljetten en die dan op de muren te plakken. Maar hé, je bent rijk. Boeie.

2. Loterij

Koop 10.000 tickets voor de loterij. Of iets minder, afhankelijk van de loterij. De kans dat je überhaupt je 10.000 dollar terug krijgt is klein, maar je kan zomaar een miljoen opstrijken. Kun je weer een miljoen loten kopen.

3. Bier

Omgerekend kost een kratje Heineken ongeveer 17 dollar. Voor één Bitcoin kun je dus 588 kratten Heineken kopen. Dat klinkt niet als veel, maar je houdt er waarschijnlijk wel veel vrienden aan over. En die zijn natuurlijk onbetaalbaar.

4. Rood

Alles op rood.

5. Zwart

Alles op zwart.

6. Goud

Met één Bitcoin kun je ruim 23 keer, goud poepen! Voor slechts 425 dollar per stuk kun je capsules met goud kopen, inslikken en vervolgens via de artiestenuitgang er weer uit laten. Laat je vrienden zien dat je niet alleen chique van buiten bent, maar ook van binnen.

7. Uranium

Voor 10.000 dollar kun je zo’n 1000 fragmentjes uraniumerts kopen. Het is nog niet verrijkt, dus wapens of energie kun je er (nog) niet van maken. Je moet alleen niet raar opkijken als de AIVD opeens jouw straat volhangt met camera’s. Of als de Hoogste leider van Iran je wil toevoegen op LinkedIn.

8. Studeren

Met één van die cryptokrengen kun je nu een volledige studie in Nederland financieren. Met een gemiddeld collegegeld van zo’n 2.000 euro per jaar in het hoger onderwijs, kom je precies uit! Als je echt slim bent kies je dan voor een studie in de richting van informatica, en maak je na je studie gewoon je eigen munt.

9. Champagne

Vijf flessen Dom Pérignon. Waarom een studie afronden als je ook vijf flessen van misschien wel de meest bekende champagne van de wereld kan drinken? Bovendien kan je de champagne ook als investering gebruiken. Omdat het aantal flessen afneemt, stijgt de prijs per fles ook nog eens gestaag door.

Frank Meijer