Melanie gaat in een Tiny House leven: “Wij zullen ongeveer 40.000 euro kwijt zijn als we alles voor elkaar hebben.”

In een huis van 24 vierkante meter leven is niet voor iedereen weggelegd. Wel voor Melanie Verheijen en haar man Bram die binnenkort verhuizen naar een Tiny House. Hoe is dat, mis je geen praktische dingen en nog leuker: hoeveel geld bespaar je er mee?

Waarom zijn jullie minimalistisch gaan leven?

“Wij zijn twee jaar geleden met een eigen bedrijf gestart omdat wij al een tijd de droom hadden om online te kunnen werken zodat we plaatsonafhankelijk waren. Zo konden we meer reizen en meer van de wereld zien. Een droom waarvan we bewust werden toen we met onze 4×4 en daktent in Andorra stonden zonder internet zonder luxe. Hoe gelukkig kun je zijn met niks. Dit heeft ons hele leven veranderd. We hebben daarom afgelopen jaar 80 spullen verkocht en we missen nog altijd niks. 

Momenteel leven we nog in een caravan, maar binnenkort zullen wij een Tiny House kopen. Een heel klein huis, waarin eigenlijk alles staat wat je nodig hebt.”

Je bent van plan een Tiny House te kopen, wat kost zoiets?

“Dat ligt heel erg aan de technologie die je gebruikt. Wij zelf gaan volledig over op elektrisch en milieubewust. Wij zullen ongeveer 40.000 euro kwijt zijn als we alles voor elkaar hebben.”


Mis je geen praktische dingen dan?

“Welke praktische dingen? We hebben alles wat we nodig hebben, we wonen nu tijdelijk in een caravan en ook daar missen we niks. In het Tiny House hebben we ook alles wat we nodig hebben: een slaapruimte, een woonkamer, keuken, wc, douche, eettafel/werktafel. En een sfeervolle ruimte die lekker warm en knus aanvoelt.

Wij leven verder ook erg minimalistisch, maar wel met de bewuste keuze of we iets belangrijk vinden of niet. Ikzelf fiets bijvoorbeeld elektrisch, sommige zullen dat misschien niet minimalistisch vinden, maar voor mij is het iedere dag een toegevoegde waarde om op de fiets naar mijn werk te kunnen. Zo hoef  ik geen tweede auto te hebben. Minimalisme is niet alleen zo min mogelijk spullen gebruiken, maar ook kijken wat jij echt belangrijk vindt. Ik vind die elektrische fiets dus echt een luxe en geniet daar iedere dag van.”

Wat bespaart het jullie per maand?

“Lastige vraag, sowieso een hypotheek! We weten nog niet exact wat we kwijt gaan zijn als het huis straks definitief weg is en ons minimalistische huis staat, maar we weten wel dat we makkelijk van 1 loon kunnen leven.”

Wat doen jullie met het gespaarde geld?

“Reizen! Dat is onze grootste droom, om minder spullen te hebben maar meer ervaringen. De wereld rondreizen met onze 4×4 met daktent is echt een droom die we waar willen maken. En ja, we willen dan uiteindelijk fulltime reizigers worden. Hoe weten we nog niet, maar de droom is er in ieder geval!”

Wat was jullie eerste aankoop na het besparen van veel geld?

“Het Tiny House, daarvoor zijn we nu druk aan het sparen. In januari 2018 gaat de bouwer beginnen en 3 a 4 maanden later is het klaar. Daar gaat onze prioriteit nu naar uit.”

 

Benieuwd naar de verdere ervaringen en nog meer informatie over zo’n Tiny House? Check Melanie’s blog www.offroaddog.nl!

Max van Hasenbroek

Flink bezeten door het aandeel SNAP en wacht eigenlijk tot Snapchat failliet gaat zodat hij eindelijk kan zeggen: 'ik zei het toch.' Verder wacht hij op beurscrashes zodat hij weer 'lekker bij kan kopen'.