Jeff Bezos verdient 6 miljard in één dag en is bijna rijkste man ter wereld (doei Bill Gates!)

Bill Gates kennen we ongeveer zolang we leven als de rijkste man op aarde met zo’n 85 miljard dollar aan vermogen. Met Microsoft heeft hij zo’n groot imperium gebouwd dat failliet gaan vrijwel onmogelijk is, al zou hij het willen. Er is wel een grote kans dat hij binnenkort van de nummer één positie wordt getrapt door iemand die nog iets meer geld op de bank heeft staan. Deze man heet: Jeff Bezos. 

 

Is het een vliegtuig?

Jeff Bezos is de oprichter en CEO van Amazon.com, dat megabedrijf dat alles verkoopt waar je aan kunt denken. Sinds 1994 is hij altijd bezig geweest met Amazon.com en de ontwikkeling hiervan. In 2000 heeft hij ook nog even een ruimtevaartbedrijf opgericht, zodat iedereen naar de ruimte zou kunnen. Een beetje wat Elon Musk ook heeft met SpaceX. Uiteindelijk vond hij ook dat een krant een mooie investering zou zijn en dat resulteerde in een overname van The Washington Post voor 250 miljoen dollar. Heel veel geld zou je zeggen. Niet voor Bezos, die zich vandaag de dag mag meten met de superrijken als Gates, Warren Buffett en Carlos Slim. Dit grote succes is voor 99,9 procent te danken aan Amazon.com.

6 miljard

Maar waarom werd hij in één klap 6 miljard dollar rijker? Dat zit zo: wanneer je aandelen hebt, verandert de koers van de aandelen om de seconde. Als jij al je geld in aandelen hebt zitten, dan hangt je vermogen dus sterk af van de koers van een aandeel. Jeff Bezos heeft aardig wat Amazon.com aandeeltjes en wanneer die één dollar stijgen, gaat Bezos er hard op vooruit. Zo ook deze keer. Amazon.com kwam met de kwartaalcijfers over de maanden juli, augustus en september. Die waren zo goed dat de aandelen van Amazon.com meer waard werden. Dat betekende voor BEzos dat hij ineens op papier 6 miljard rijker werd.

Ben er bijna!

Zelf zal hij er nauwelijks wakker van liggen, maar door deze koersstijging van Amazon.com is hij  nog maar een klein stukje verwijderd van de titel ‘rijkste man ter wereld’. Op het moment staat Gates er nog met een vermogen van 88 miljard dollar. Bezos mag zichzelf een mooie 83,5 miljard toerekenen, ook niet echt slecht. Hoelang het nog duurt voordat hij de troon overneemt? We melden het je als het zo ver is!

Max van Hasenbroek

Flink bezeten door het aandeel SNAP en wacht eigenlijk tot Snapchat failliet gaat zodat hij eindelijk kan zeggen: 'ik zei het toch.' Verder wacht hij op beurscrashes zodat hij weer 'lekker bij kan kopen'.