Trump’s plannen zijn slecht! (tenzij ze uit de mond van Bernie Sanders komen)

Wat een rare titel. Dus mensen vinden Trump’s plannen alleen maar slecht omdat ze uit zijn mond komen? Gek genoeg is dat wel wat er aan de hand is in de Verenigde Staten. CampusReform ging de campus op van de Washington State University en vroeg naar de meningen over zijn nieuwe belastingplan. Onder andere de kinderbijslag wordt verhoogd en de zogenaamde death tax wordt afgeschaft. See what happens in het onderstaande filmpje. 

 

Dit meen je?

Alleeerst wordt er op de campus aan studenten gevraagd of ze Trump’s belastingplannen goed vinden. Negen van de tien keer volgt er een klassieke oneliner als “het is echt een belastingplan voor de rijken” of “ik denk dat de nieuwe belastingwetten geen rekening houden met het volk en puur is voor de mensen met geld”. Hier is nog niks concreet gezegd over bepaalde wetten. De volgende vragen aan de studenten zijn specifieke maatregelen uit The Donald zijn nieuwe plan, die worden neergezet als plannen van Bernie Sanders. Daar reageren de studenten eigenlijk vrijwel allemaal keer op keer positief op. Wanneer ze uiteindelijk zeggen dat het de plannen zijn van Donald Trump, overspoelt hen een gevoel van verbaasdheid en misschien ook wel schaamte. 

WRONG

Hier is een kwalijke situatie aan de kaak gesteld: de studenten weten blijkbaar niet goed wat er in de nieuwe wet van Trump staat, volgen te veel niet-objectieve media  of volgen juist helemaal geen media en hebben standaard een hekel aan de heer Trump. De hele kritiek bij de studenten wordt weggevaagd door het oordeel van een persoonlijkheid. Dat terwijl “beoordeel een boek niet op zijn kaft” toch niet alleen in Nederland een bekend spreekwoord is. Het kan natuurlijk zijn dat je een hekel aan Donald Trump hebt omdat zijn beleid je niet aanstaat, dat is logisch. Maar al zijn plannen standaard afdoen als slecht en ‘alleen voor de rijken’ is kort door de bocht. 

Overigens geldt dit natuurlijk niet voor alle studenten! Wij weten niet hoeveel mensen wel kritisch waren, omdat CampusReform waarschijnlijk alleen maar de niet-kritische in het filmpje heeft verwerkt. Oh ja, natuurlijk, het filmpje: 

 

Max van Hasenbroek

Flink bezeten door het aandeel SNAP en wacht eigenlijk tot Snapchat failliet gaat zodat hij eindelijk kan zeggen: 'ik zei het toch.' Verder wacht hij op beurscrashes zodat hij weer 'lekker bij kan kopen'.