De 5 beste films en series over geld en finance

Niet iedereen heeft altijd zin om boeken te lezen, en daarom is het niet gek dat films daar de oplossing voor bieden. Ga languit op je bank liggen, bestel een Family XXL pizza, koop een krat bier en zak een weekend lang door met de beste films en series over geld, finance en Wall Street!   

 

5. The Wolf of Wall Street

 

Een echte schande als je deze zo langzamerhand nog niet gekeken hebt. Het is dé filmklassieker als het gaat om financiële kaskrakers in de afgelopen 10 jaar. Het verhaal is gebaseerd op de echte Wolf of Wall Street genaamd Jordan Belfort. Hij werd rijk met handelen op de Amerikaanse beurs, had grote huizen, mooie auto’s en bovenal veel vrouwen om zich heen. Uiteindelijk werd hij cokeverslaafd en ging zijn leven iets minder de goede kant op. Een geniale film om de weekenden mee te verstoten. 

 

4. The Big Short

Klaar om te lachen en tegelijkertijd ontiegelijk veel te leren over de beurscrash en kredietcrisis uit 2008? Oké, dan moet je The Big Short sowieso checken. Met Ryan Gosling als arrogante betweter en Steve Carrell als opgefokte zakenman zijn zij klaar om ervoor te zorgen dat zij miljarden verdienen aan een crash waar andere banken tientallen miljarden mee verliezen. Fascinerende film die het waard is om met een biertje te bekijken. 

 

3. Billions

Deze serie met Damian Lewis in de hoofdrol gaat over een hedgefonds dat met miljarden speelt alsof het Monopolygeld is. De openbaar aanklager probeert Bobby Axelrod (Damian Lewis), de eigenaar van het hedgefonds, aan te klagen voor fraude. Hoe kan hij in godsnaam zoveel geld verdienen met zijn hedgefonds terwijl de rest dit niet doet? De strijd is geniaal, de financiële aspecten leerzaam, en ook deze serie houd je weer een aantal weken aan de buis. 

2. Moneyball

Deze film gaat over het honkbalspel en hoe een enorm slechte honkbalclub door nieuwe manieren van spelers kopen ineens een topclub kan worden. Dat alles met data. Een topfilm over zakendoen en geld in de sportwereld. 

 

1. Wall Street

Dé alltime classic. Wie Wall Street kent en ervan houdt moet deze film gezien hebben. The Wolf of Wall Street is hier niets bij, simpelweg omdat Micheal Douglas en Charlie Sheen er niet in spelen. De film gaat over de hebberigheid op Wall Street en hoe het mensen hun persoonlijkheid kapot kan maken. Voor de echte fun moet je ‘m zelf kijken! “Greed is good.”

Max van Hasenbroek

Flink bezeten door het aandeel SNAP en wacht eigenlijk tot Snapchat failliet gaat zodat hij eindelijk kan zeggen: 'ik zei het toch.' Verder wacht hij op beurscrashes zodat hij weer 'lekker bij kan kopen'.