Maar Tesla, wat doet u nu?

Het gaat het bedrijf niet altijd voor de wind, zo hebben we gezien met de productiefouten en de concurrentie van Mercedes-Benz en Porsche. Nu hebben we ook weer een gevalletje ‘zonde van het imago’. Er zouden namelijk drie afro-Amerikaanse ex-werknemers van Tesla constant racistisch benaderd zijn. Samen stappen ze nu naar de rechter. 

 

All over again

Door de drie mannen wordt gezegd dat de leidinggevenden en andere werknemers zich racistisch uitlaatte, onder andere in de vorm van racistische graffiti op kartonnen dozen en het roepen van discriminerende termen. Officieel wordt Tesla aangeklaagd wegens een ‘vijandig werkgebied voor zwarte werknemers’, dat is nogal een statement dus. Toch is het niet gek als dat wat zij zeggen echt waar is. Het is niet de eerste rechtszaak over problemen met werknemers. Tesla heeft al vaker problemen gehad met het illegaal proberen stil te houden van werknemers. Zij wilde een vakbond promoten, alleen het bedrijf van Musk wilde niet dat de werknemers dit deden. De reactie van Tesla was: “omdat we zo’n groot bedrijf zijn, krijgen we helaas altijd te maken met dit soort gevallen. In dit concrete geval hebben wij echter niets vernomen van racisme.”

 

Geen wielen

Tesla komt al een tijdje vaker in het nieuws op een negatieve manier. Zo heeft de Model 3, die moet dienen als Tesla voor iedereen, dikke productiefouten en zal de productie ook niet snel opgeschroefd kunnen worden. Daarnaast komen er steeds meer concurrenten met volledig elektrische auto’s, waardoor het aandeel van Tesla afneemt. Het blijven natuurlijk mooie auto’s, alleen als je een elektrische auto voor 20.000 euro minder kunt kopen, dan doe je dat toch? Tesla worstelt met deze problemen, maar hey, daar komen ze ook wel weer uit. Ze maken een vliegende auto bijvoorbeeld, of een auto zonder wielen. Dan wil iedereen die weer hebben. 

Max van Hasenbroek

Flink bezeten door het aandeel SNAP en wacht eigenlijk tot Snapchat failliet gaat zodat hij eindelijk kan zeggen: 'ik zei het toch.' Verder wacht hij op beurscrashes zodat hij weer 'lekker bij kan kopen'.