Zucht. Linkse partijen beginnen petitie tegen regeerakkoord

Ben je na 209 dagen eindelijk klaar met het regeerakkoord, komt die oppositie weer in je nek hijgen. De linkse partijen zijn het fundamenteel niet eens met het regeerakkoord, dat geschreven is voor het ‘grote geld’ en niet voor de middenklassen. Ook willen ze wel eens even weten waar die btw-verhoging voor nodig is. Ze zijn alvast een handtekeningenactie gestart, want dat is tegenwoordig hoe het gaat. 

 

Protesteren is fijn!

Je moet wat als socialist. Uit je geen kritiek, dan kom je niet in de media en ben je compleet onzichtbaar. Dat mag natuurlijk geen enkele partij overkomen en dan moet je het doen via het regeerakkoord. GroenLinks, SP en PvdA krijgen niet alleen steun van de vakbond FNV, maar ook van de Fietsersbond en de Koninklijke Boekverkopersbond. Daar moet je het van hebben, en o ja, 50Plus doet ook mee in de hetze. Onze Nederlandse Justin Trudeau a.k.a. Jesse Klaver heeft alvast afgetrapt: hij riep de Kamer op om de verhoging van het btw-tarief terug te zetten naar 6 procent. Deze wordt binnenkort verhoogd naar 9 procent en dat wil Trude… Klaver niet. Ook zijn ze ontevreden over de winstbelastingen die omlaag gaan voor bedrijven. “Je moet de belastingen voor mensen verlagen, niet voor bedrijven!” 

“Dit regeerakkoord is voor de belangen van het grote geld.” – Jesse Klaver

Arbeidersparadijs

Dit is dus een punt waar zelfs al amateur-economen doorheen prikken. Moet je écht alleen inkomensbelastingen omlaag gooien? Prima! Gooien we de inkomstenbelasting op 1 procent en de belasting op winst naar 50 procent. Makkelijk toch, alle arbeiders blij! Of toch niet? Want als je 50 procent winstbelastingen heft, denk jij dan dat bedrijven zich hier in Nederland willen vestigen? Nee. Dat betekent ook geen werk en geen inkomen voor ‘de arbeider’ – een term uit de negentiende eeuw die de SP nog steeds gebruikt. Dan kun je de inkomensbelasting wel op 1 procent zetten, maar 1 procent van 0 euro is alsnog niets. Ik denk dat mensen dan liever 40 procent over een inkomen van 3.500 euro betalen, dan 1 procent over een inkomen van 0 euro.  Kritiek is goed, mits gefundeerd. We moeten het mensen én bedrijven naar de zin maken, zo houd je een land welvarend. 

“Onrechtvaardig en oliedom.” – Emile Roemer

To the left

Laten we dus even afstappen van de linkse gekte die overal tegen protesteert waar het tegen kán protesteren. Mensen krijgen dit door. De meest ingrijpende verandering in dit regeerakkoord is de lastenverlichting voor de middenklasse die zo’n 5 miljard per jaar gaat kosten, structureel. Dit moet je ergens mee compenseren – zoals met het lage btw-tarief – maar gek genoeg willen socialisten altijd alles alleen maar uitgeven. Je hoort de socialisten niet over de veel hogere milieuheffing die bedrijven nu mogen betalen. Daar valt niets over te protesteren, dus dan houden we onze mond. Wat zou het überhaupt leuk zijn, wanneer Tweede Kamerleden elkaar eens complimenten gaven, daar is toch niets mis mee? 

Max van Hasenbroek

Flink bezeten door het aandeel SNAP en wacht eigenlijk tot Snapchat failliet gaat zodat hij eindelijk kan zeggen: 'ik zei het toch.' Verder wacht hij op beurscrashes zodat hij weer 'lekker bij kan kopen'.