Hoeveel strijkt de 21-jarige rapper Sevn Alias jaarlijks op?

Vorige week kwam zijn nieuwe album Picasso uit en onthulde hij dat hij zich gaat focussen op het groot maken van zijn eigen muzieklabel 1OAK. Bekend was hij al, maar nu hij met andere grote namen als Boef, Lil Kleine en Maan heeft gewerkt, is hij nu ook onder het grote publiek. Een van de jongste rappers in de game, en dus vroegen wij ons af: wat verdient hij?

Inkomsten uit online-diensten

De online-diensten als Spotify en Youtube zijn de zakcentjes waarmee de artiesten hun roomservice betalen, of hun champagneflessen in de club. Het huis wordt betaald met het grote geld wat er binnenkomt van optredens. Sevn Alias heeft per maand 945.000 luisteraars, en krijgt daar per stream 0,004 dollar voor. Uitgaande dat elke luisteraar maar 1 keer naar hem luistert krijgt hij dus 3.780 dollar, wat 3.200 euro is, per maand aan Spotify inkomsten. “Daar gaat ongeveer de helft van naar zijn label, management en producers. 1.600 Euro per maand kan hij dus op zijn rekening krijgen van de muziekdienst. Zoals we zeiden, is dit niks voor een artiest.Joetoep dan, nog ernstiger. Daar verdien je helemaal geen knar mee, behalve publiciteit. Op Youtube heeft hij zo’n 85 miljoen views in zijn hele carrière gehaald. Uitgaande van een euro per duizend views is er dus in drie jaar tijd 85.000 euro aan inkomsten binnen gekomen. Daar gaat nog de helft vanaf voor producers, artiestenlabels en managements.

Sevaio Mook, wat z’n echte naam is, heeft in drie jaar 42.500 euro verdiend aan Youtube dus. Dat is vrij weinig, want zelfs mensen met een modaal inkomen verdienen meer in drie jaar. Niet getreurd, Sevn Alias lijdt heus geen leven waar je medelijden mee moet hebben. Op financieel gebied, althans. 

Ik ben nu sterk, nog geen miljonair, maar dat komt vanzelf. – Sevn Alias in “Rijk moeten zijn”

Big money

Optredens, stacks, dat is patsergedrag. En of het dat is, want het minimale dat Sevn Alias voor zijn optredens vraagt is 6.000 hele euro’s. Met een optreden haalt hij dus 3 keer zoveel binnen als hij per maand met Spotify doet. Binnenkort gaat Alias op tour met zijn nieuwe album Picasso, maar tot dan schatten we dat hij ongeveer 12 keer per maand op zal treden. Per maand komt er dan 72.000 euro binnen en dat betekent dat er per jaar voor 864.000 aan euro´s inkomt. Is dit allemaal voor Sevn Alias? Nee, natuurlijk niet. Dit album was zijn laatste album bij Rotterdam Airlines, het platenlabel waar Jairzinho Winter aan de touwtjes trekt. Onder de streep zal Sevn Alias er ongeveer de helft van overhouden, als het niet minder is. 

Het genereuze medium dat wij zijn schatten Sevaio Mook – Sevn Alias – zijn inkomen op een ruime 450.000 euro per jaar. Dat kan meer of minder zijn, afhankelijk van hoeveel de andere partijen wegsnoepen en hoe vaak hij optreedt. 

Max van Hasenbroek

Flink bezeten door het aandeel SNAP en wacht eigenlijk tot Snapchat failliet gaat zodat hij eindelijk kan zeggen: 'ik zei het toch.' Verder wacht hij op beurscrashes zodat hij weer 'lekker bij kan kopen'.