Yes! Fittie tussen Tesla en Mercedes op Twitter

Twee dagen geleden hadden we een artikel geplaatst over hoe Mercedes-Benz, dat onderdeel is van Daimler, en Porsche Tesla uit de markt zouden duwen. Gistermiddag kwam Elon Musk, de ceo van Tesla, met een reactie daarop, en toen ‘barstte’ het feestje op Twitter los. Kijk je mee?

 

Het artikel dat we erover geschreven hebben vind je trouwens HIER. Zoals je misschien wel weet is Elon Musk fan van Twitter. Hij tweet althans veel en gaat ook nooit een discussie uit de weg. Zelfs met zijn drukke schema kan je tijd vrijmaken om op hoog niveau virtueel te debatteren. Zo geschiedde. Daar gaan we! 

 

De fight begon bij een headline van USToday, dat net zo goed onze headline had kunnen zijn, maar dat terzijde. 

 

 

Prima titel, maar Elon Musk dacht net zoals wij dat 1 miljard investeren voor een bedrijf als Mercedes best weinig is. Ze maken namelijk 112 miljard euro omzet per jaar, terwijl Tesla het doet met 7 miljard euro. Dat maakte hij even duidelijk met een passief-agressieve tweet.

 

 

“Off by a zero” is Musk zijn statement. Elon zegt dus dat Mercedes eigenlijk 10 miljard moet investeren in plaats van 1. Niet heel raar, en dan komt het twitteraccount van Daimler/Mercedes met een reactie. Die zijn ze ook wel verschuldigd nu. Iets in de trant van: “vergissing!”. 

 

 

“Hier is je missende 0!”, aldus Daimler, moedermaatschappij van Mercedes-Benz en Smart. Natuurlijk lag nu weer heel Twitter over elkaar heen met de vraag: “heeft Mercedes dit zo snel beslist door een simpele tweet van Musk?” Mensen met enig gezond verstand zouden kunnen redeneren dat er niet 9 extra miljarden over de toonbank worden gegooid door een tweet. Toch is dit een reactie op de aankondiging van Daimler:

 

 

Duidelijk een Musk fan, maar Daimler laat de beste man er niet zomaar mee weg komen. 

 

 

Doei, Suryansh. Jij wilt ons in een hoek zetten, dan doen we het gewoon terug. Oh ja, hoe Musk reageerde op het feit dat Daimler meer dan 10 miljard dollar vrijmaakt voor investeringen in electric vehicles (EV’s) in plaats van 1 miljard? Zo: 

 

 

Maar wat nu als je fan bent van tesla én Mercedes-Benz? Ja, dan moet je eigenlijk wel een kamp kiezen. Zo lossen sommige twitteraars dat op. 

 

 

Of zo. 

 

 

Deze vonden we helemaal goed: 

 

Let the Hunger Games begin!

Max van Hasenbroek

Flink bezeten door het aandeel SNAP en wacht eigenlijk tot Snapchat failliet gaat zodat hij eindelijk kan zeggen: 'ik zei het toch.' Verder wacht hij op beurscrashes zodat hij weer 'lekker bij kan kopen'.