GELDVRAAG: Wat zijn de raarste producten waarmee mensen rijk zijn geworden?

Altijd leuk, op onderzoek uitgaan naar rare, vieze, lelijke, bijzondere dingen. Dit keer vroegen we ons af wat de raarste manieren waren hoe iemand rijk is geworden. Blijf lezen, want als je denkt dat seksspeeltjes raar waren, kom je nu in een nieuwe dimensie. Lees je mee?

 

1. De Pet Rock 

Ja, het is echt waar. Er is ooit iemand rijk geworden door een soort als vogelnest vermomde Happy Meals te vullen met stenen. Deze steen werd dan ook echt verkocht alsof het een huisdier was. Je kon hem uitlaten, toedekken, weggooien als je boos op hem bent en ga zo maar door. Het is tenslotte een steen. De bedenker van deze geniale uitvinding is Gary Dahl, een ervaren zakenman in de top. Uiteindelijk heeft de Pet Rock hem zo’n 15 miljoen dollar opgeleverd. Hij verkocht ze voor 3,95 dollar en per verkochte steen maakte hij zo’n 3 dollar winst. Hier kun je ze nog steeds kopen, alleen zijn ze iets duurder. 

 

2. How Many Paid A Dollar

Deze is misschien wel nog beter dan een steen als huisdier. Een ondernemer dacht aan het nieuwsgierige brein van de mens een hoe hij die zou kunnen misbruiken om er geld aan te verdienen. Simpel, richt een site op waar mensen 1 dollar moeten betalen om te laten zien hoeveel mensen er al 1 dollar hebben betaald om datzelfde te kunnen zien. De site-url is dan ook: http://www.howmanypeoplepaid1dollartoseehowmanypeoplepaid1dollar.com/. Robert Bogner, de CEO van Pulp Media die dit geïnitieerd heeft, heeft er al meer dan een miljoen aan verdiend. Kosten heb je ook niet, behalve de sitehosting voor 5 euro per maand.  

Vroeger verkocht ik meubels voor mijn werk. Eén probleem, het waren mijn eigen meubels.

3. Plakoctopussen

Ken je die speelgoed octopussen die, wanneer je ze tegen de mur gooit, blijven plakken en zelf naar beneden ‘lopen’? Die hebben de Chinese ondernemer Ken Hakuta in totaal zo’n 80 miljoen dikke dollars opgeleverd. Niet zo gek ook, de octopussen zijn meer dan 240 miljoen keer over de toonbank gerold. De uitvinding was lokaal in China al een hit, en Ken heeft dat later wereldwijde bekendheid gegeven.  

 

4. Slinky

Je weet niet wat een Slinky is? Wedden van wel als je het gaat googelen. Het is dat speelgoed waar iedereen ooit wel mee gespeeld heeft, meisje of jongen (klik HIER). De bedenker van het spul is Richard James en naar verluidt heeft hij er zo’n 250 miljoen mee weten buit te maken. Daar kun je dus wel een lekker appartementje van kopen. Bij het verkoopdebuut was hij heel zenuwachtig of mensen het wel zouden kopen, maar het eerste anderhalf uur verkocht hij er al meer dan 400. Uiteindelijk zijn dat er meer dan 200 miljoen geworden.

 

5. Het bliklipje

Ooit gedacht dat er echt een ‘uitvinder’ dat lipje waarmee jij je blikje opendoet heeft bedacht? Ernie Fraze was een keer bij een picknick zijn blikopener vergeten en heeft toen met de bumper van de auto zijn blik opengedaan. Toen kwam hij op het idee van een lipje dat je omhoog moest halen voordat het blikje open kan. Deze lipjes moesten in no-time massaal gemaakt worden voor blikjes en hij zette een heel bedrijf op dat dit soort blikjes maakte. Ernie kon zonder Bert best overleven, want hij hield er jaarlijks 500 miljoen aan over. Niet gek als je bedenkt dat elk blik nu zo’n lip heeft. Thanks Ernie.

 

Elke dag kijk ik in de Quote 500. Sta ik daar niet in, dan ga ik naar mijn werk.

Max van Hasenbroek

Flink bezeten door het aandeel SNAP en wacht eigenlijk tot Snapchat failliet gaat zodat hij eindelijk kan zeggen: 'ik zei het toch.' Verder wacht hij op beurscrashes zodat hij weer 'lekker bij kan kopen'.