Monica Geuze koopt huis met 700.000 euro, hoeveel geld kan ze missen?

Je kunt beter vragen wie haar niet kent, want bijna iedereen heeft haar wel eens op Youtube of tv voorbij zien komen. Zo zit ze regelmatig bij talkshows en tegenwoordig doet ze mee aan het nieuwe programma Kroongetuige. Een week geleden kocht ze een luxe driekamerappartement in Amsterdam. Reden voor ons om de vraag te stellen: “hoeveel verdient Monica Geuze?”

 

Beetje raar, Monica

Als echte geldwolven behoren te doen, ga je eerst de officiële kanalen af om te kijken of daar misschien iets duidelijk wordt over de financiën van mevrouw Geuze. Helaas is dat niet zo. Een kijkje in het Handelsregister vertelt ons dat Monica Geuze B.V. niet verplicht is om jaarrekeningen te deponeren. Waarom niet? Dat is een B.V. toch altijd? Dat ontgaat ons ook een beetje en daarom hebben we even een goed ingelichte bron gevraagd waarom dit zo is. Het antwoord: “Het kan zo zijn dat het eerste administratieve jaar nog niet is afgelopen en dat ze daarom nog niets heeft om in te leveren.” Jammer dan, we moeten het maar uit de losse, maar ervaren pols doen.

 

Youtube is natuurlijk voorlopig nog Monica’s grootste inkomstenbron. Op het moment van schrijven heeft Monica (MONICA!) 368.493 abonnees. Dat staat gelijk aan zeven grote voetbalstations vol met fans. In ieder geval, abonnees zijn totaal niet nuttig. Als je 3 miljoen abonnees hebt en 3 views per dag, kun je alsnog solliciteren als vuilnisman. De views zijn de echte moneymakers. Dus, hoeveel views heeft ze per dag? Socialblade geeft ons het gemiddelde van 165.000 views per dag. Per 1.000 views houden wij altijd het bedrag van 1 euro aan, echter ligt het hier wat anders. De Rekenkamer heeft ook zo hun research gedaan en die komen erachter dat de vlogster tot wel 3,50 per 1.000 views kan verdienen. Monica schraapt dus elke dag een kleine 580 euro binnen, wat per maand neerkomt op 17.400 euro en per jaar op 208.800 euro. Niet slecht. 

Je wilt altijd wat je niet hebt. Nu zou ik wel privacy willen, terwijl ik vroeger alles zou doen voor succes.

Extra geld!

Ook niet nieuw is het fenomeen product placement, waarbij Youtubers bijvoorbeeld betaald worden om een bepaald soort drankje te drinken in een video. Volgens Youtube-expert Geoffrey Reemer vangen de Youtubers zo’n 5 eurocent per view van de adverteerder voor die product placement. Wanneer je het gemiddelde van 165.000 views per video aanhoudt, kan Monica Geuze toch echt een heerlijke 8.250 per video extra overhouden aan product placement.Tenslotte heeft ze ook nog een boek geschreven waarin ze uitwijdt over haar privé-leven. My Way heet het nieuwe boek, alleen zijn daar geen concrete cijfers over bekend. Daar gaan we dus ook niets over zeggen. Wel heeft ze een huis gekocht en dat heeft haar 515.000 euro gekost, terwijl de vraagprijs 500.000 euro was. De hypotheek die erop is gevestigd bedraagt 710.000 euro. 

 

Optredens

Monica is begonnen als DJ van Ronnie Flex en zo het Youtube-leven ingerold. Ondanks dat ze niet zoveel meer optreedt, is ze nog steeds te boeken voor zo’n 2.500 euro per show. Stel dat ze twee optredens per maand doet en 80 procent zelf mag houden (het is niet bekend dat ze bij een label zit), dan voegt dat 4.000 per maand toe aan de inkomsten. Per jaar komen we dus op een totaal inkomen van 256.800 euro. Bedenk goed dat dit zonder vaste sponsorcontracten is. We hoeven ons dus geen zorgen te maken dat ze het huis binnenkort niet meer af kan betalen.

Max van Hasenbroek

Flink bezeten door het aandeel SNAP en wacht eigenlijk tot Snapchat failliet gaat zodat hij eindelijk kan zeggen: 'ik zei het toch.' Verder wacht hij op beurscrashes zodat hij weer 'lekker bij kan kopen'.