Uit bed rollen en 300 miljoen uitgeven aan auto’s, Samsung doet het

Heb jij dat nou nooit? Dat je wakker wordt en besluit om 300 miljoen dollar uit te geven aan investeringen voor zelfrijdende auto’s? Nee? Samsung heeft dat wel. En wederom is het niet hun eigen geld dat ze gebruiken, want zo dom zijn ze ook weer niet. Ze hebben alle 300 miljoenen opgehaald bij investeerders. Zo kan het dus ook.

 

Samsung = serieus

Samsung, het bedrijf zonder ceo, is al langer bezig met het innoveren in die zelfrijdende auto’s. Die industrie wordt nu zo groot dat er al gesproken wordt van de autonome autosector. En nee spellingscheck, ik wil zelfrijdend niet in zelfrijzend vervangen. Zou wel een leuke soort auto worden trouwens. In ieder geval, Samsung heeft al een tijdje geleden voor 8 miljard dollar de audio- en auto-onderdelenmaker Harman opgekocht. Ze zijn dus echt serieus bezig en het gebeurt niet zomaar in een opwelling. Een goed artikel bevat minstens een citaat van het bedrijf zelf, dus daar komt hij: “De tijd is aangebroken om onze intentie de markt voor zelfrijdende auto’s te betreden duidelijk te maken”, zo zei een woordvoerder van Samsung.

 

Niet de enige

De concurrentie van Samsung is flink. Onder andere Apple is bezig met de techniek van zelfrijdende auto’s. Maar ook Google, Intel en Qualcomm zijn druk met de technologie bezig. Intel heeft vorige maand nog het bedrijf Mobileye overgenomen voor 15,3 miljard dollar. Daar komt nog bij dat alle grote automerken natuurlijk ook gewoon keihard bezig zijn om de eerste met een zelfrijdende auto te zijn. Mercedes-Benz en Tesla zijn daar vooralsnog het meest mee bezig. Voor de consument die zo snel mogelijk een zelfrijdende auto wil, is deze concurrentiestrijd heerlijk. Het spoort alle fabrikanten aan zo snel mogelijk met een goed prototype te komen en deze vervolgens verder te ontwikkelen. Wij wachten dus af en houden je natuurlijk op de hoogte.

Max van Hasenbroek

Flink bezeten door het aandeel SNAP en wacht eigenlijk tot Snapchat failliet gaat zodat hij eindelijk kan zeggen: 'ik zei het toch.' Verder wacht hij op beurscrashes zodat hij weer 'lekker bij kan kopen'.