GELDVRAAG: Wat kopen miljardairs waarvan normale mensen niet eens weten dat het bestaat?

In dit topic beantwoorden wij al je vragen over geldgerelateerde kwesties en hopen wij je er een begrijpelijk antwoord op te geven. Vandaag is het een miljardairskwestie. Hoe gek maken de miljardairs van vandaag het? Hebben ze megahuizen, bijzondere auto’s, dertig man beveiliging? Ja, ja, en…. ja. Lees je mee?

 

Een miljard is duizend miljoen, oftewel, ernstig veel geld. Ga dan nog eens na dat Warren Buffett en Bill Gates samen zo’n 170 miljard dollar bezitten. Met al die knaken kun je dus best wat leuke dingen doen. Maar wat wordt er zoal gedaan met dat geld? 

 

De miljardair Mukesh Ambani heeft voor zichzelf een huis van 2 miljard laten bouwen in India, dat ziet er zo uit: 

 

 

Ja, dat hele gebouw is van de beste man zelf. Wat zich allemaal in dat huis bevindt? Drie helipads bijvoorbeeld, een Air Traffic Control kamer voor de helikopters, een bioscoop met 50 zitplaatsen, een hele spa en fitnessruimte, een parkeergarage van zes verdiepingen, appartementen voor gasten en een volledige familieruimte. Het gebouw staat gelijk aan een wolkenkrabber van 60 verdiepingen, maar door de extra hoge plafonds heeft dit gebouw er slechts 27. Voor het onderhoud zijn er altijd zo’n 600 man nodig die het gebouw schoonmaken, beveiligen en nakijken. 

 

Wat je natuurlijk ook kunt doen, is een Batmobile kopen. Oké, dit kunnen miljonairs ook wel betalen.

 

 

Dit stukje kunst dan weer niet. Steve Cohen is eigenaar van hedge fund SAC Capital en is beroemd om zijn rare aankopen. Zo heeft hij een haai in een aquarium voor zo’n 8 miljoen dollar gekocht, maar dat is nog niets. In 2006 heeft Cohen het schilderij Kooning III van onze eigen schilderkunstenaar Willem De Kooning voor zo’n 151 miljoen euro gekocht via een veiling. Dit is dat schilderij: 

 

 

Of je koopt een privéjet en wordt daarna president van de Verenigde Staten. 

 

 

Richard Branson, eigenaar van zo’n beetje elk bedrijf in deze wereld, heeft zichzelf een eiland cadeau gegeven ter waarde van 65 miljoen dollar. Hij kocht het destijds voor zo’n 100.000 dollar, dus dat is nogal een winst als hij het zou verkopen. Hier zit hij op een dak van een van z’n huizen op Necker Island. Zijn eiland dus. 

 

 

Ook Bill Gates ontkomt niet aan onze lijst zijn huis, gebouw, ministad is een goede 147 miljoen dollar waard. 

 

 

Deze Patek Phillipe is in 1943 gemaakt en verkocht voor zo’n 11 miljoen dollar. Waarom? Omdat het kan. Waarschijnlijk ligt deze in en zwaar beveiligde kast en zit het horloge niet zomaar om de pols. 

 

Wat natuurlijk ook kan, is een appartement in Monaco kopen voor zo’n 365 miljoen dollar. Dan woon je dicht bij Max Verstappen en je kunt ‘s ochtends vroeg van de glijbaan af zo het zwembad in. 

 

Dat was ‘m weer! Hier nog even de auto van Warren Buffett die zo’n 75 miljard dollar bezit: 

 

Max van Hasenbroek

Flink bezeten door het aandeel SNAP en wacht eigenlijk tot Snapchat failliet gaat zodat hij eindelijk kan zeggen: 'ik zei het toch.' Verder wacht hij op beurscrashes zodat hij weer 'lekker bij kan kopen'.