Hoeveel doezoes pakt ‘Gewoon’ Boef in een jaar?

Hij heeft slaaptekort want hij slaapt te kort, en met zo’n levensstijl geven we hem daar geen ongelijk in. Boef is binnen no-time een van de grootste rappers in Nederland. Maar is hij ook de rijkste? Wij zochten het uit.

 

Muziekstreaming

Hier beginnen we altijd even mee. Muziekstreams zijn zoals wel vaker gezegd geen vetpot. De rijke artiesten verdienen er meestal slechts een paar duizend per maand mee. Voor de eerste de beste Gemeentewerker is het veel, maar artiesten die halen hun neus ervoor op. En terecht. Dus, als we Spotify erbij pakken zien we dat Boef zo’n 961.000 keer per maand wordt gestreamd. Dat is natuurlijk een gemiddelde, maar meer gegevens zijn er niet. De inkomsten per stream liggen bij Spotify op 0,004 dollar per stream. Per maand wordt er dus 3.844 dollar (ongeveer 3.500 euro) verdient aan streams. Daarvan mag een groot deel naar zijn producers en platenlabel, dus we houden aan dat Boef uiteindelijk ongeveer 1.500 euro per maand aan de Spotify-streams overhoudt.

 

Youtube-kanaal

Sofiane Boussaadia, wat de echte naam van Boef is, onderscheidt zich als artiest met een volledig eigen Youtube-kanaal. Hij heeft naast de optredens, cd-verkopen en streaminginkomsten nog de stacks uit zijn Youtube-views. Per video trekt hij ongeveer 600.000 kijkers. Youtube betaalt per 1000 views in Nederland ongeveer tussen de 0,25 dollar en 1 dollar. Sofiane houdt daarom aan Youtube per maand ook nog eens een heerlijk zakcentje van ongeveer 5 á 10.000 (per maand) over. Dat is natuurlijk exclusief sponsoring en gratis spullen.

 

In de club, kom je moeder tegen.

 

Optredens en bezittingen

Toch altijd weer even een momentje van spanning, de inkomsten uit optredens. Boef heeft laatst in een interview met Sander Schimmelpenninck (hoofdredacteur Quote, onze vrienden) in de NRC verteld hoeveel hij per optreden zou overhouden. Hij zegt dat hij per optreden tenminste 5.500 euro zou pakken. Wanneer je Boef wilt boeken, kost dat ongeveer 6.500 euro dus 1.500 euro gaat rechtstreeks naar de producers en platenlabel. Hij zegt zo’n 3 keer per weekend op te treden, wat het aantal optredens rond de 12 brengt. Aan de optredens verdient hij dus 66.000 per maand, of 792.000 per jaar. Gooi daar de 12 keer 6.500 euro bij van Youtube en Spotify en het totale jaarinkomen van Sofiane Boussaadia is zo’n 870.000 euro per JAAR!

 

Ik denk aan m’n krantenwijk, terwijl ik langs je rij.

 

Kort geleden heeft hij ook nog een dikke Range Rover gekocht van minimaal 130.000 euro. Daarnaast heeft hij nog een Rolex-horloge. Voor je verbeelding: de meeste Rolexen beginnen bij 5.000 euro. Een optreden en hij kan er weer ‘Roli’ kopen.

Max van Hasenbroek

Flink bezeten door het aandeel SNAP en wacht eigenlijk tot Snapchat failliet gaat zodat hij eindelijk kan zeggen: 'ik zei het toch.' Verder wacht hij op beurscrashes zodat hij weer 'lekker bij kan kopen'.