Hekel aan je werk? Dan ben je waarschijnlijk 35+

Veel mensen hebben heel hun leven een hekel aan het werken voor de baas – misschien dat dat het aantal zzp’ers in ons land verklaart – maar volgens een onderzoek hoort dat eigenlijk pas te gebeuren na je vijfendertigste. 

 

Oudere werknemers zouden het moeilijker hebben  elke dag minder blij aankomen op het werk. Dit komt uit een enquête van de human resource firma Robert Half U.K. Deze onderzoekers geven aan dat een op de zes mensen boven de 35 niet blij is met zijn werk of er zelfs een hekel aan heeft. Bij mensen onder de 35 is dit minder dan een op de twaalf mensen. En mensen boven de 55? Daar heeft een derde van de werknemers liever weekend dan de werkweek. Ligt het misschien aan de houding van de werknemers of is het toch echt de verveling die dan een rol gaat spelen?

Vis + boom

Een van de redenen is stress, die ervoor zorgt dat je je werk minder leuk vindt. Druk op je schouders is natuurlijk prima. Je kunt alleen niet van een vis verwachten om in een boom te klimmen. Gebeurt dat wel, of presteer je gewoon slecht, dan komt er stress. Nog een andere reden is het feit dat je tot de conclusie komt dat je het niet ver genoeg geschopt hebt in je carrière. Na 55 is de hoop op verdere promotie ook erg klein. Hoe meer je dat gaat beseffen, des te ongelukkiger je kunt worden.

 

Dan rest er natuurlijk wel nog een verklaring voor die een op de twaalf onder de 35. Ze hebben geld, gaan naar festivals, een leuk huis, maken kans op promotie en nog gaat er daar een op de twaalf van het graatje. De grootste factor die daar dan meespeelt is de te hoge verwachtingen van de baan. Misschien dat zelfs de verwachting van het hoge salaris nog een rol speelt. Wij hopen dat jij nog ergens in de 20 rondslingert, succes!

 

 

Max van Hasenbroek

Flink bezeten door het aandeel SNAP en wacht eigenlijk tot Snapchat failliet gaat zodat hij eindelijk kan zeggen: 'ik zei het toch.' Verder wacht hij op beurscrashes zodat hij weer 'lekker bij kan kopen'.